avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim garantat si norma de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim garantat si norma de lucru

Cum se coreleaza dispozitiile privind salariul garantat in plata cu stabilirea platii salariului in acord ,in cazul in care salariatul in cele 8 ore zilnice nu realizeaza suficiente produse ca sa ajunga la un salariu minim ?
Indiferent daca realizeaza sau nu suficiente produse trebuie platit la un minim de 670 . Asta am inteles eu.
Dar ce se intampla in cazul salariatului care si face norma realizand mai mult decat salariul minim in 8 ore si care sta langa cel care "trage matza de coada" 8 ore si l vede la sf de luna ca acela ia aproape cat el pt mult mai putina munca? Cum il mai motivez pe cel care si realizeaza norma daca cel neinteresat oricum e platit .Acesta din urma daca munceste mai mult de 8 ore trebuie sa i platesc spor de suplim. corect?
Ma poate cineva ajuta sa inteleg practic cum functioneaza sistemul in acord corelat cu sal minim?

PS Precizez ca normele sunt stabilite in mod real dupa ce s a constatat diferenta mare de productie intre muncitorii din 2 sectii la exact aceleasi produse.

Alte discuții în legătură

Plata pe produs - pontaj LOREDANITA LOREDANITA Am tot studiat Codul Muncii si nu reusesc sa inteleg urmatoarea speta. In cazul in care s-a stabilit o norma de munca (ex. 480 produse in 8 ore), iar ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza minim brut garantat in plata Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Salariul de baza minim brut garantat in plata este de 670 lei ptr.170 ore complete conf.HG.1193/2010. Daca o luna are 184 ore lucratoare (luna ... (vezi toată discuția)
Norma de munca pentru prime oti oti In cazul in care [i]ccm la nivel de unitate[/i] prevede ca [i]\"salariatii care lucreaza in acord individual vor fi platiti in functie de realizari fara ca ... (vezi toată discuția)