avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

cum pot dovedi ca desfiintarea unui loc de munca este efectiva reala si serioasa? asa cum cere alin. 2 art 65...ce ar trebui sa scriu in acea decizie a conducerii ?
In speta, desfiintarea e data de faptul ca la intoarcerea din concediul unui salariat s a constatat ca treaba merge mai bine fara el si practic nu e nevoie de el , colegii lui sunt primii sustinatori ai acestui fapt (de fapt tragea matza de coada facea pe seful si ii teroriza abia acum a ajuns la conducere ca nu munceste nimic de fapt) dar i se vor plati compensatoriile asda cum cere legea...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 2 August 2010
faceti decizia cu preavizul legal de 20 de zile lucratoare din momentul in care il comunicati, conf art 65 alin 1.Asa va avea si drept de somaj.Decizia e cea standard de incetarea a unui CIM cu temei legal 65 alin 1
ma refeream la acea decizie a administratorului prin care se motiveaza desfiintarea...ce trebuie sa contina ...ma pot raporta de ex la rapoartele de productie ?
pot sa dau ca si criteriu de alegere de exemplu ca persoana respectiva are cele mai putine studii dintre cei cu acelasi salar ca si ea ?
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
ContSters56278, utilizator
Puteti sa motivati decizia de desfiintare a postului pe motive financiare, lipsa comenzi etc....
Puteti stabili anumite criterii pentru disponibilizare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim garantat si norma de lucru oti oti [b]Cum se coreleaza dispozitiile privind salariul garantat in plata cu stabilirea platii salariului in acord ,in cazul in care salariatul in cele 8 ore ... (vezi toată discuția)
Desfiintare loc munca anna2000 anna2000 desfiintez locuri de munca pentru ca am un singur client care nu numai ca nu ma plateste, dar nici nu mai comanda. consider ca am o cauza reala si ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizare colectiva cris-gabi cris-gabi Buna seara, am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema: eu si sotul meu suntem angajati la aceeasi societate. Am fost anuntati ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)