desfiintez locuri de munca pentru ca am un singur client care nu numai ca nu ma plateste, dar nici nu mai comanda. consider ca am o cauza reala si serioasa.
in conditiile in care art. 74 cm spune ca decizia de desfacere trebuie sa contina in mod obligatoriu lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate, ce fac daca nu exista locuri disponibile?
emit o decizie care clar poate fi anulata pt. ca nu e emisa cu respectarea art. 74?
Decizia trebuie sa contina motivele de fapt si de drept ce au stat la baza desfiintarii locului de munca.Desfiintarea postuluit trebuie anuntata la A.J.O.F.P ( desi codul muncii prevede expres doar la concedierile colective , parerea mea este sa -l notificati totusi).Salariatului trebuie in mod obligatoriu sa-i acordati un preaviz de 20 zile, salariatul are dreptul la 4 ore libere pe zi pentru cautarea unui alt loc de munca dar trebuie platit 8 ore.
In primul rand trebuie sa emiteti o decizie interna prin care specificati motivele concedierilor (in cazul prezentat: lipsa comenzilor, neplata serciviciior de catre clientul pentru care se prestaza servicii, motive care au condus la incapacitate de plata a salariilor, obligatiilor etc.) .
In baza deciziei, emiteti instiintari catre fiecare salariat vizat de concediere prin care ii informati ca desfiintati locurile de munca ocupate de ei cu data de....., iar in perioada .........- ....... se afla in preaviz timp de 20 zile lucratoare, perioada in care se pot prezenta doar 4 ore/zi la munca fara sa le fie afectat salariul. Specificati si faptul ca nu aveti locuri de munca disponibile in unitate.
Dupa expirarea perioadei de preaviz emiteti deciziile de concediere conf art.65 alin.1. Deciziile, insotite de o copie dupa decizia interna emisa de conducerea sociteii si o copie dupa instiintarea semnata de salariat ca a luat la cunostinta (daca instiintarea a fost trmisa prin posta, se va anexa o copie dupa confirmarea de primire), se vor inregistra la ITM in termen de 5 zile calendaristice de la perfectare. Trebuie sa le eliberati si o adeverinta pentru somaj in caz ca nu si-au gasit de munca in alta parte. Asta in cazul in care nu va incadrati la concediere colectiva, unde procedura e mai complicata.
Restructurare post
mariamt
Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)
Reducere post
calin andrei
buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)