avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu minim soferi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu minim soferi

Buna ziua, am o intrebare cat este salariul minim pentru un sofer?:">
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 9 Martie 2011
Salariul minim pe economie este 670 lei,dar verificati in CCM aplicabil(la nivel de unitate/ramura) care sunt coeficientii la care trebuie sa va raportati.
Salariul ce i se cuvine unui angajat incadrat ca si calificat sau, ma rog, cu studii medii.
Depinde insa in ce domeniu activeaza societatea, daca este de stat sau privata,
prin urmare la ce salariu minim se raporteaza. De ex., societatea pt. care lucrez eu, are de respectat un CCMUN la nivel de ramura, care pana acum nu s-a anulat, mai mult chiar s-a semnat un Act Aditional anul acesta, prin care salariul minim este de 700 lei, la care se adauga si coeficienti de ierarhizare - stabiliti in acelasi act.
Chiar si in noul C. M. se specifica faptul ca vom avea o Lege speciala a CCMUN - intre timp insa, CCMUN care sunt in derulare raman valabile pt. perioada pt. care au fost incheiate.
Salariatul este intr-o societate privata cu cod caen transport taxiuri la nivel de unitate in CCM am salarii de incadrare nu am coeficienti si nu stiu cu ce salariu sa il incadrez pe acest salariat.Eu inainte ii incadram cu 930 lei(600*1.55) dar acum in Hg 1193 salariul minim pt un muncitor necalificat este de 670 lei nu spune nimik de cei cu studii sau alte categorii.:(
Si de unde ati luat acel coeficient de 1.55?
ursuletroz a scris:

Si de unde ati luat acel coeficient de 1.55?


Posibil din CCM la nivel de unitate ... in cel la nivel de ramura de transporturi coeficientul este de 1,5 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie 2011 anca55 anca55 Sunt derutata...ce salariu minim sa iau pe 2011? 1. cel de 670 din HG 1193/2010 sau 2. 700 lei din CCMUN 2011-2014 cu coef de ierarhizare (strict pt 2011)? ... (vezi toată discuția)
Grila de salarizare miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Grila de salarizare cuprinde salariile tarifare de incadrare din statele de plata sau sunt cele la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare plus ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)