avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cedare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cedare mijloace fixe

Societatea la care lucrez, a inchiriat in anul 2006, unei societati un spatiu. Societatea respectiva a efectuat diverse lucrari de modernizare (declarate de noi la taxe locale).Acum la incheierea contractului am preluat prin cedare (gratuit) atat valoarea investitiei cat si amortizarea aferenta. Problema este ca nu stiu cum sa inregistrez diferenta intre valoarea investitiei si amortizare.
un exemplu simplu : Investitia este de 20.000 lei din care s-au amortizat 7.000 lei
Inregistrare va arata cam asa : 212 % = 20.000
281 = 7.000
??? = 13.000 - prin ce cont se face inregistrarea??
va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmar_85 , utilizator 22:06, 10 Martie 2011
Conform pct.50 -
"(1) La data intrării în entitate, bunurile se evaluează şi se înregistrează în contabilitate la valoarea de intrare, care se stabileşte astfel:
d) la valoarea justă - pentru bunurile obţinute cu titlu gratuit sau constatate plus la inventariere.
În cazurile menţionate la lit. c) şi d), valoarea de aport şi, respectiv, valoarea justă, se substituie costului de achiziţie. " din Reglementarea din 29/10/2009
contabilă conformă cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene şi cu Directiva a VII-a a Comunităţilor Economice Europene
cat si a pct.105 -
"(1) O imobilizare corporală recunoscută ca activ trebuie evaluată iniţial la costul său determinat potrivit regulilor de evaluare din prezentele reglementări, în funcţie de modalitatea de intrare în entitate." din acelasi document, inseamna ca trebuie sa va determinati valoarea justa a imobilizarii printr-o evaluare si apoi sa o inregistrati in contabilitate dupa regulile stiute. Inregistrarile pe care le-ati propus sunt eronate.
Multumesc mult pentru raspuns. Valoarea reevaluata a mijlocului fix obtinut cu titlu gratuit este de 20.000 lei.
Am inteles ca inregistrarea propusa de mine este eronata. Dar cum ati inregistra dvs? Pe conturi va rog.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie constructii + teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Imi puteti da si mie va rog frumos o parere in legatura cu valoarea imobilului ce se va inregistra in contabilitate...Ideea este urmatoarea: am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare szotyori szotyori Pentru a inregistra in contabilitate un calculator de exemplu pe care l-am adus de acasa cand am infintat firma, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Reevaluare imobilizari asociatie chivadanciu chivadanciu Heeelp! Asociatia noastra a cumparat o cladire. Contractul de vanzare cumparare nu a detaliat cat este suma achitata pentru cladire si cat pentru teren. La ... (vezi toată discuția)