Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia incredintat fetita mamei iar eu platesc in continuare pensia alimentaradar am si un program de vizitare in fiecare luna.Mama a luat fetita si a plecat in Spania de 8 luni de zile ,nu vrea sa respecte hotararea judecatoreasca .ce pot sa fac sa mi vad fata ??E legal ca mama sa poata face stabilirea copilului in alta tara ,cand tata are o hot.jud. sa si poata vedea fetita??? Ce ar trebui sa fac sa mi aduc fetita inapoi in tara alaturi de toata familia?am inteles ca avocatul meu ii poate face dosar penal ptr nerespectarea hot.jud. si oricum ea va aduce fata in tara .Pentru stabilirea mamei cu copilul minor in alta tara e nevoie si de acordul tatalui???
Am trecut printr-o situatie similara cu a dvs.
Nu este nevoie de acordul tatalui pentru parasirea tarii , daca in hot. jud. minora este incredintat mamei pentru crestere si educare, dvs. sunteti obligat prin lege la plata pensiei alimentare .
Pentru nerespectarea programul de vizita obtinut prin hot.judec. se poate actiona in instanta.
Am trecut printr-o situatie similara cu a dvs.
Nu este nevoie de acordul tatalui pentru parasirea tarii , daca in hot. jud. minora este incredintat mamei pentru crestere si educare, dvs. sunteti obligat prin lege la plata pensiei alimentare .
Pentru nerespectarea programul de vizita obtinut prin hot.judec. se poate actiona in instanta.
Pentru stabilirea domiciliului in strainatate este nevoie de acordul dvs.
Doar pentru o calatorie in strainatate este suficienta hotararea defininitiva si irevocabila de incredintare a minorului.
Puteti sa cereti reincredintarea copilului catre dvs. daca aveti probe ca nu ii este bine la mama.
Primul pas ar fi sa va adresati unui executor judecatoresc pentru a intocmi un proces verbal din care sa rezulte ca fosta sotie nu respecta hotararea instantei, ca lipseste de la domiciliu impreuna cu minora.
Depinde si de programul fixat de instanta...
Daca aveti voie sa va vedeti fetita doar la domiciliul ei se complica lucrurile...
am fost cu executorul am facut totul legal .urmeaza sa i se faca dosar penal .Iar in hotarare scrie ca pot sa iau fetita de la domociliu din tara si so iau la mine acasa .ea in incredintare a lasat adresa din Romania ,deci eu fata tre sa o iau din R OMANIA ,NU??