avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Situatie de incompatibilitate?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Situatie de incompatibilitate?

Sunt functionar intr-o primarie si lucrez in compartimentul Cadastru si Amenajarea Teritoriului si vreau sa ma autorizez ca persoana fizica pentru intocmirea de carti funciare.
Acest compartiment din cadrul primariei nu are in atributiile sale intocmirea inregistrarea ,vizarea si intabularea unei carti funciare .
Atributiile de inregistrare , vizare si intabulare le are OCPI si nu Primaria.
Poate sa-mi spuna cineva daca ma voi autoriza voi fi in incompatibilitate cu atributiile pe care le am in primarie si cum pot demonstra acest lucru .
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 09:27, 10 Martie 2011
Pentru a va lamuri este necesar sa analizati conformitatea dintre situatia pe care o relatati si prevederile art. 94 alin. 2 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei :
Art. 94
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.

Din prevederile de mai sus rezulta ca nu puteti desfasura si activitatea la care va referiti.

Art. 96
(1) Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.

Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
ContSters193759, utilizator
dupa ultimele directive a.n.i. ai voie sa desf ca si functionar public si alte activitati cu conditia sa nu intre in conflict cu activitatea dvs.e bine sa aveti o activitate care sa nu aiba nici o legatura cu acest lucru. nu stiu ce faceti dvs a primarie la compartimentul dvs dar si simplul fapt ca cineva caruia i-ati intocmit cartea funciara ajuge pe la dvs la primarie pt o semnatura, inregistrare, modificare cred ca riscati sa fiti acuzat pe nedrept de favorizare sau alte aspecte. am dat doar un exemplu intrucat nu stiu concret ce faceti la acest compartiment si ce scrie in fisa postului. cititi bine fisa postului si daca aveti convingerea ca nu ajungeti vreodata sa va intalniti cu cartile funciare intocmite de dvs atunci poate ca nu e nici o incompatibilitate. DAR daca va acuza cineva ca va folositi de functia de la primarie sa gasiti clienti???? oamenii sunt rai. trebuie sa va ganditi bine de tot la toate aspectele. mai bine gasiti o activitate care sa nu aiba nici o legatura cu acest aspect
Stimata doamna in luna martie 2009 a intrat in vigoare un act normativ ( nu il mai retin) care nu va da voie sa aveti calitatea de salariat intr-o primarie pe atributii de cadastru si in acelasi timp sa fiti autorizata ca persoana fizica. La fostul loc de munca am avut un asemenea caz, primarul ii cunostea foarte bine situatia acestuia si a acceptat pentru ca avea mare nevoie de el, dar la un momentdat cineva a facut o reclamatie si functionarul in final si-a dat demisia. In principiu daca conducerea institutiei dvs. "stie si insista" sa va desfasurati activitatea in continuare nu este nici o problema pana sunteti depistata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fișa postului marysimo marysimo Ca și consilier al unei localități pot cere o copie a fișei postului al unui angajat din primărie, ori cursurile de perfecționare urmate? (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionar public monique27 monique27 Ce variante are( daca are) un functionar public de a avea o activitate remunerata in cadrul unei societati, avand in vedere incompatibilitatile ? (vezi toată discuția)