avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... cerere credit respinsa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

cerere credit respinsa

Buna ziua! Lucrez in Italia si am solicitat un credit "Prima casa" la o anumita banca. Am pus la dispozitia bancii toate documentele necesare exact cum au fost cerute. Dupa 2 luni de zile am primit raspunsul "casa nu este vandabila". Am mers la evaluator si am intrebat ce s-a intamplat. Acesta ne-a spus ca a evaluat casa la 45000 euro(noi cerusem de la banca 41400euro). Dupa ce a trimis raportul de evaluare la banca a fost sunat de catre un reprezentant al bancii si i s-a spus ca dupa parerea dumneai(era o cucoana), casa nu valoreaza mai mult de 38000 euro. Evaluatorul i-a explicat inca o data raportul de evaluare si cum a ajuns la suma de 45000euro.(neoficial va spun ca acesta este un pret destul de mic fata de pretul caselor din orasul nostru, intrucat proprietarul vrea sa vanda cat mai repede casa in vederea cumpararii unui apartament in alt oras).Am sunat din nou la banca si am cerut explicatii, intrucat nu consider ca este un raspuns concret. Mi s-a spus ca se poarta niste discutii la Bucuresti pentru reanalizarea dosarului. Dupa 2 zile mi s-a spus ca discutiile au fost favorabile si ca urmeaza sa primeasca un raspuns scris in vederea aprobarii. Dupa alte 3 zile am fost sunata de catre directorul bancii (sediul local) si mi s-a propus ca contribui eu cu 50% din valoarea creditului. I-am explicat ca nu am aceasta posibilitate, si-a cerut mii de scuze pentru ce s-a intamplat, adica dupa 2 luni de zile se da raspunsul negativ. E oare posibil asa ceva in conditiile in care noi am indeplinit toate conditiile cerute? Si e posibil ca raportul evaluatorului sa nu aiba valoare? Atunci de ce se mai cere?

Alte discuții în legătură

Evaluare prima casa nick_nr79 nick_nr79 Buna ziua , am si eu o nelamurile referitoare la un raport de evaluare facut de un evaluator agreat de banca; a venit acum 3 saptamani si a vazut apartamentul ... (vezi toată discuția)
Prima casa diminuare credit Genygeny Genygeny Am facut credit si am primit preaprobarea a 23000 euro am gasit apartamentul,am facut antecontractul si am platit avansul ..Dupa evaluarea apartamentului ni ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati ratele la banca ContSters421462 ContSters421462 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs. si va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac.O sa incerc sa va expun cat mai pe scurt situatia. Sotul meu este ... (vezi toată discuția)