avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prima casa diminuare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prima casa diminuare credit

Am facut credit si am primit preaprobarea a 23000 euro am gasit apartamentul,am facut antecontractul si am platit avansul ..Dupa evaluarea apartamentului ni s-a facut din nou evaluarea financiara si s-a diminuat creditul cu 7000 euro.Nedumerirea mea este de ce nu ni s-a spus de l-a inceput ca creditul care ni l-a preabrobat banca nu este sigur si daca nu dispun de alte resurse nu am nici o sansa sa cumpar apartamentul la suma care a fost stabilita si sa nu imi fac iluzii degeaba nu dupa trei luni de zile sa imi spuna lucrul acesta.Vreau sa stiu daca banca a procedat corect si daca toate bancile procedeaza la fel.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cazacu , Consultant credite si finantari 22:28, 1 Aprilie 2013
Nu toate bancile fac la fel, pentru ce s a facut cea de a doua evaluare?! Trebuia sa va spuna de la inceput daca va incadrati sau nu , daca este buna evaluarea apartamentului etc....
Depinde cum aveti contractul cu banca.
Nu imi pare deloc in regula sa se intample asa dar probabil ca banca s-a acoperit prin contract.

Dvs. cum aveti antecontractul de vanzare - cumpararecu vanzatorul?
Va restituie banii sau ii pierdeti conform contractului?
Daca notarul a fost priceput si promitentul vanzator a acceptat exista o clauza contractuala la promisiunile cu Prima Casa in care se stipuleaza ca daca promitentul cumparator nu se incadreaza si nu obtine creditul Prima Casa partile isi restituie prestatiile, adica dvs nu ati pierde avansul.....aveti stipulat aceasta clauza?
Depinde de notar si de vanzator...
Degeaba scrie notarul daca proprietarul nu semneaza...
Este injusta situatia...si foarte probabil ca banca are rezervata o clauza in contract.

Nu inteleg care este logica cu reevaluarea.
Este o teapa legala a bancii?

Clauza ar cam putea fi considerata abuziva...
Banca ar cam merita sa se anuleze contractul...
Banca are uneori clauze abuzive,,,insa la prima Casa este obligatoriu acest antecontract care se perfecteaza inainte de semnarea contractului de credit si al contractului de garantare, deci inainte de a parcurge etapele de eligibilitate impuse de Fondul de Garantare si Banca. Insa evaluarea trebuie facuta inainte de semnarea antecontractului si de obicei este una singura nu se fac reevaluari....

Alte discuții în legătură

Problema cu antecontract prima casa gcv gcv buna ziua.am si eu o problema.am facut si eu o promisune bilaterala de vanzare cumparare pt un apartament,am luat avans 500 euro,am depus toata documentatia ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare tomytagabi tomytagabi Buna ziua, Am facut un antecontract de vanzare cumparare ca prima etapa in achizitionarea unei case. Bineinteles cu clauzele aferente in caz de razgandire ... (vezi toată discuția)
Probleme antecontract prima casa bsb1975 bsb1975 Am semnat de curand un antecontract de vanzare cumparare prin care am promis vanzarea apartamentului meu cu suma de 61000 euro primind un avans de 4000 de ... (vezi toată discuția)