avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul

imi poate spune cineva cum se mai poate divorta in ziua de azi???specific ca este facuta doar cununia civila,nu se detin bunuri comune...daca am intentat actiunea de divort si sotul/sotia nu vine sa semneze ce se poate face????am inteles ca se asteapta 6 luni si abia dupa in caz de neprezentare se POATE anula...este adevarat????totusi 6 luni este enorm#-o
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:19, 10 Martie 2011
daca sotul se opune la divort va trebui sa administrati proba cu martori, prezenta lui nefiind obligatorie, se poate pronunta hotararea si in lipsa sa. Nu exista un termen legal de 6 luni in care sa asteptati, insa in functie de instanta la care depuneti cererea e posibil ca termenele de judecata sa dureze chiar si mai mult.
ce sa se anuleze???
depinde daca aveti copii su nu. daca este de acord sau nu.
daca nu este de acord sau aveti copii minori se divorteaza doar la instanta si trebuie declansat proces de divort din culpa ei exclusiva. daca est ede acord si nu aveti copii se poate divorta si la notar sau la starea civila.
nu avem copii,nu avem nimic impreuna,doar actul ce ne leaga...sotul nu este deacord cu divortul si nu stiu cum sa fac...am inteles k se divorteaza la starea civila dar trebuie sa fie prezent si el...deoarece nu vrea sa se prezinte,exista o alta modalitate de a incheia aceasta casatorie???
Daca nu este e acord , v-am raspuns nu puteti divorta decat prin instanta , din culpa lui exclusiva . Se face proces.
Modalitatea care exista de cand lumea si pamantul: in instanta.

Alte discuții în legătură

Anulare casatoriei. DanielaStanescu DanielaStanescu exista vreo modalitate legala prin care sa pot anula casatoria fara ca sa se ajunga la divort? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord...mediere? tarkan tarkan Se pune in actiune divortul de comun acord (fara copii minori si partaj). İntrebari; 1. Este obligatoriu sa se prezinte ambele parti la depunerea ... (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)