avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu am niciun venit - unde si cat trebuie sa platesc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu am niciun venit - unde si cat trebuie sa platesc sanatatea?

Am terminat perioada de somaj, nu am niciun venit si ca sa pot beneficia in continuare de asigurarile sociale, va intreb unde si ce suma ar trebui sa achit pentru a putea beneficia de aceste asigurari ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 12:40, 18 Iunie 2011
1. Mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate si incheiati un contract de asigurare.
2. Contributia lunara minima este de 5,5% din salariul minim pe economie adica 670x5,5%=37 lei.
Multumesc,
Se plateste si retroactiv ?
Multumesc,
1. Se plateste si retroactiv in cazul in care nu ati platit.
2. Mergeti la CJAS si va spune de cand si cat aveti de platit.
tudorvaleriu a scris:

1. Se plateste si retroactiv in cazul in care nu ati platit.

De unde se plateste retroactiv?
Doamna nu intra sub incidenta art 259 alineat 7. al legii 95/2006, daca asta ati avut in vedere.

Adriana68
Puteti sa va faceti o asigurare facultativa cum v-a sfatuit dl Valeriu insa vedeti ca exista si varianta de a beneficia de toate facilităţile pe care le ofera o asigurare medicală, în calitate de coasigurat. (pe asigurarea sotului sau a copiilor)
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata contributie sanatate persoana fara venituri cristea luminita cristea luminita Buna ziua va rog sa ma lamuriti cum sa procedez pentru a ma asigura in sistemul de sanatate si cat trebuie sa platesc. Precizez ca nu am nici un venit. Cu ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Nu stiu cum procedeaza acum o persoana care nu are venituri .... a intrat in vigoare prevederea cf careia acea persoana nu plateste decat atunci ... (vezi toată discuția)
Procedura plata asigurare medicala facultativa (cass)? isty1981 isty1981 Buna ziua! Nu am nici un venit dar as dori sa platesc contributia de CAS pentru a fi asigurat medical. Cat trebuie sa platesc lunar? Unde sa incep? Care ... (vezi toată discuția)