avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributie sanatate persoana fara venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributie sanatate persoana fara venituri

Buna ziua va rog sa ma lamuriti cum sa procedez pentru a ma asigura in sistemul de sanatate si cat trebuie sa platesc. Precizez ca nu am nici un venit. Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:14, 18 Octombrie 2011
1. - Conform Legii 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate.
- Daca are un contract individual de munca este asigurat prin efectul legii.
- Daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
- Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (acum = 670 lei) iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.
- In cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia este de 37 lei pe luna.

2. Asadar mergeti la CJAS si incheiati un contract de asigurare.
va multumesc
Daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

Daca poate platii contributia inseamna ca are venit de la cel care il subventioneaza.
venit = volum fondurilor, bunurilor sau serviciilor primite de un individ
Cred ca legea "sufera " de rationament insuficient in acest caz.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
ContSters42179, utilizator
cristea luminita a scris:

Buna ziua va rog sa ma lamuriti cum sa procedez pentru a ma asigura in sistemul de sanatate si cat trebuie sa platesc. Precizez ca nu am nici un venit. Cu multumiri




In eventualitatea ca sotul sau copilul dvs. ar fi asigurati , iar dvs.faceti dovada ca nu realizati venituri ati putea capata calitatea de coasigurat,pe asigurarea unuia dintre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea in sistemul public de sanatate Caraana Caraana Am o prietena careia i s-a terminat perioada de somaj de 4 luni si nu a mai reusit sa plateasca contributia pt. sanatate.Cum se procedeaza pt. a nu mai ramane ... (vezi toată discuția)
Contributia asigurari de sanatate mirceaione mirceaione as dori sa stiu daca sunt obligat sa platesc contributia de asigurari de sanatate, avand in vedere ca nu sunt angajat nicaieri si nu am venituri de nici un fel ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile medicale crystyna2000 crystyna2000 in acest moment nu am serviciu, dar nici calitatea de somer(contractul de munca afost desfacut in perioada de proba)si am mare nevoie sa platesc asigurarile de ... (vezi toată discuția)