avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile medicale

in acest moment nu am serviciu, dar nici calitatea de somer(contractul de munca afost desfacut in perioada de proba)si am mare nevoie sa platesc asigurarile de sanatate, avand o problema de sanatate cronica , al carei tratament este destul de scump

am divortat , deci nu am calitatea de coasigurat, insa detin in coproprietate cu fostul sot un apartament, care nu a fost supus inca partajului;daca fiscul imi elibereaza o adeverinta ca detin 1/2 din apartament mai pot incheia contract pentru plata asigurarilor?

mentionez ca nu am nici un fel de venit momentan, si am mare nevoie de medicamente zilnic...ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: crystyna2000 , utilizator 18:02, 19 Aprilie 2011
Daca mai aveti adresa din C.I. pe acel apartament, nu este nici o problema.
- Orice persoana este obligata, conform Legii 95/2006, sa se asigure in sistemul de sanatate.
- Daca are un contract individual de munca este asigurat prin efectul legii.
- Daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
- Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (acum = 670 lei) iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.
- In cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia lunara este de 37 lei pe luna.
nu am in CI adresa acelui apartament
care este relevanta certificatului eliberat de fisc?
nu am dreptul la asigurare de sanatate daca detin o proprietate?care nici nu imi apartine in intregime...si pentru care partajul ar putea dura destul de mult

nu realizez nici un venit in prezent si am mare nevoie de medicamente, pe care insa nu le pot cumpara...
1. Nu conteaza daca aveti sau nu domiciliul in acel apartament.
2. Certificatul de la Fisc este pentru a vedea daca aveti alte surse de venituri.
3. Chiar daca aveti proprietati aveti dreptul la asigurare.
4. Margeti la CJAS si incheiati contractul de asigurare.
5. Nu va mai luati dupa toate zvonurile.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea in sistemul public de sanatate Caraana Caraana Am o prietena careia i s-a terminat perioada de somaj de 4 luni si nu a mai reusit sa plateasca contributia pt. sanatate.Cum se procedeaza pt. a nu mai ramane ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate persoana fara venituri cristea luminita cristea luminita Buna ziua va rog sa ma lamuriti cum sa procedez pentru a ma asigura in sistemul de sanatate si cat trebuie sa platesc. Precizez ca nu am nici un venit. Cu ... (vezi toată discuția)
Obtinerea calitatii de asigurat pt persoane fara venit Loredana838 Loredana838 As dori sa stiu care este valoarea contributiilor sociale care trebuie platite, precum si ce fel de acte sunt necesare pentru dobandirea calitatii de ... (vezi toată discuția)