avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri dosar daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri dosar daune

Buna, am si eu o intrebare: care este termenul legal maxim in care pot primi raspunsul pentru un dosar de daune; in urma accidentului nu au fost victime, actele depuse la dosar sunt complete.
Multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Carmen Sigaciu , Avocat 21:01, 15 Martie 2011
Termenul maxim prevazut de normele CSA este de 3 luni fara a se abuza de acest termen.
Normal in 10 zile de la depunerea ultimului act la dosar sau de la deschiderea dosarului de dauna (depinde de asigurator)
Normal ar fi ca in maxim 1-2 zile sa primiti acceptul de intrare in reparatii daca nu exista si dorinta asiguratorului de a efectua cercetari proprii si atunci se poate lungi termenul la 90 de zile. Dar acest termen depinde si de profesionalismul inspectorilor de dauna si de "indicatiile de la centru".
Buna ziua !
In materie de asigurari termenul de prescriptie este de 2 ani.
In acest interval este necesar, ca in lipsa unui raspuns, sa actionati in judecata asiguratorul potrivit legii asigurarilor, pentru ca instanta sa oblige asiguratorul la plata de despagubiri.
Mult succes!
avocat Sebastian Cudrici
Sunt doua probleme distincte.
Incepand cu data avizarii daunei *deschiderea dosarului de dauna) societatea de asigurare are dreptul sa efectueze prpriile investigatii in termen de 3 luni, timp in care acesta are obligatia de a va anunta solutia adoptata (respingerea dosarului, acceptarea daunei si suma oferita)
Dupa depunerea ultimului document in dosarul de dauna (cererea de despagubire) plata trebuie sa se faca in termen de 10 zile. Pentru fiecare zi de intarziere sunteti indreptatit sa solicitati penalitati de 0,1% din suma datorata pentru fiecare zi de intarziere.

Alte discuții în legătură

Asiguratorul tergiverseaza inchiderea dosarului de dauna minos_dan minos_dan In data de 07.04.2008 am deschis dosar de daune la SC ARDAF SA, deoarece cel vinovat in producerea accidentului avea RCA la aceasta firma. Am avut surpriza sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)