avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general situatia soldurilor de activ si pasiv
Discuție deschisă în Contabilitate în general

situatia soldurilor de activ si pasiv

m-ar mai interesa unde se inregistreaza diferenta dintre activ si pasiv la asociatiile de proprietari#-o
Cel mai recent răspuns: CorneliaSandu81 , utilizator 11:37, 22 August 2012
Nu trebuie sa aveti diferenta intre A si P.
Buna seara,
si daca totusi exista diferente? Unde gresim?
Depinde unde e minusul.
Explicati va rog....!
la activ am suma mai mare decat la pasiv.
E posibil ca:
- in pasiv sa nu fi trecut vreo factura venita de furnizori care nu este inca achitata;
- in activ ati incasat restante de la fondul de rulment sau alte fonduri (suma este inclusa in soldul casei sau al bancii ) si aceasta suma sa nu fie prinsa in soldul fondului de rulment sau de reparatii din pasiv;
- sa fi incasat penalizari de la locatari (suma cuprinsa in soldul casei sau al bancii, iar aceasta suma sa nu fie prinsa in soldul fondului de penalizari din pasiv;
- sa fi pus pe liste sume in plus care nu au vreun corespondent in facturi si care prin achitare sa nu aiba un corespondent in pasiv, adica sa nu fie repartizata acea suma intr-una din rubricile pasivului.

Trebuie cautat cu atentie ca fiecare suma din Activ sa aiba o corespondenta in Pasiv.

Alte discuții în legătură

Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Situatia soldurilor elemente de activ si pasiv marida marida In situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv la rubrica ”Sume neachitate încă de membrii asociaţiei pentru cheltuielile aferente lunii ... (vezi toată discuția)
Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)