D-l preot a facut contract de ingrijire cu o doamna vaduva in virsta bolnava de sindrom de involutie cerebrala, fara sa ceara acordul familiei. Dupa circa doi ani, doamna e scoasa din apartament la 6 zile de la deces, de politie. Acum vrea proprietatea apartamentului. E valabil acest contract ?
Persoanele varstnice trebuiesc asistate, conform legii 17/2000, in caz de efectuare de acte juridice de instrainare,de catre un reprezentant al Consiliului. Cand a fost efectuat actul ?
Contractul de intretinere nu poate fi atacat decat pentru cauze de fond si de forma.
(lipsa discernamantului conduce la nulitatea relativa, ce poate fi invocata in termenul general de prescriptie, de catre persoana ce a suferit o vatamare prin perfectarea actului).
Actul nu l-am vazut, preotul nu vrea sa mi-l arate decat dupa 40 de zile. Am gasit un bilet la ruda decedata; de la primarie cu numar de inregistrare preluat de la un notar public.
Testament
adelapope2006
O d-na care nu imi este ruda de sange mi-a facut testamant pe un apartament .
D-na este vaduva .Sotul decedat i-a facut testament pentru apartament si apoi ... (vezi toată discuția)