avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

O d-na care nu imi este ruda de sange mi-a facut testamant pe un apartament .
D-na este vaduva .Sotul decedat i-a facut testament pentru apartament si apoi s-a facut succesiune pe numele d-nei.Nu exista copii din casatoria lor, exista insa ceva rude.Dupa moartea d-nei voi mosteni fara probleme acest apartament sau rudele (repet, nu sunt mentionate in testament ) vor actiona in justitie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 00:08, 16 August 2010
Eu nu cred ca vor fi probleme in a culege mostenirea testatoarei.Sun asta deoarece , neexistand mostenitori rezervatari, respectiv descendenti si ascendenti, celelalte rude nu pot ataca testamentul pentru incalcarea rezervei lor succesorale.
Pot incerca, eventual, sa demonstreze ca doamna nu ar fi avut discernamant, mai ales daca este mai in varsta, sau alte lucruri prin care sa se anuleze testamentul .
Verificati valabilitatea testamentului, daca e facut la notar, e ok, daca e olograf, trebuie sa fie scris in intregime ( nu la calculator), semnat si datat de testatoare.
atata vreme cat rudele defunctei nu va dau in judecata pt anularea testamentului, nu aveti pt ce sa va ingrijorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)
Fratii sunt mostenitori rezervatari adelina constantin adelina constantin am un frate, care nu se intereseaza de mine. As vrea sa las mostenire apartamentul proprietate personala unei persoane care are grije de mine. daca fac un ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)