am un frate, care nu se intereseaza de mine. As vrea sa las mostenire apartamentul proprietate personala unei persoane care are grije de mine. daca fac un testament olograf, si fratele meu il ataca in justitie, are sanse de castig?
puteti dispune prin testament in favoarea unei terte persoane intrucat fratele dvs. nu este mostenitor rezervatar.
dar parintii sunt si dansii ar putea sa ceara anularea acestui act in instanta .
Din dispozitiile art. 841, 843 C. civ. si art. 2 din Legea nr. 319/1944 rezulta ca mostenitorii rezervatari sunt doar descendentii,ascendentii privilegiati si sotul supravietuitor ai defunctuluiB-)
in legatura cu intrebarea daca fratele ar putea avea pretentii: nu mai am nici o ruda, nu am parinti, nici copii, testamentul olograf e valabil in fata instantei, sau a notarului, daca nu, este mare taxa la notar pentru un testament referitor la un apartament de 3 camere, in Militari, in orice caz va multumesc pentru raspuns, adelina
Testament
RAD EMIL
o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)