avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament sau acte vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament sau acte vanzare cumparare

sot si sotie .. sotul este pe moarte .. au pe numele lor 2 case .. teoretic bunuri comune in timpul casatoriei
sotia are si o fiica dinaintea casatorie care nu poarta insa numele sotului ..
sotul care este pe moarte vrea sa lase toate bunurile sotiei si fetel .. acesta nu are copii din alte casatorii.. are doar 2 fratii...
ce e de facut /. nu se stie cat timp mai traieste .. are cancer..
din cate am citit daca ar face act de vanzare cumparare pe numele fetei care nu este a lui acesta ar putea fi atacat .. la fel si un testament la notariat
sa faca testament prin care lasa tot sotiei ?
pe fata o cheama x si pe el y ..
rog un raspuns urgent
contractul de vanzare cumparare nu poate fi atacat de mostenitorii rezervatari...asadar, pentru a va raspunde la intrebare - act de vanzare - cumparare
daca ar face testament si ar lasa sotiei tot ? ar putea sa`l atace fratii lui in instanta cu sanse de castig ? e posibil sa mai traiasca 1 saptamana (caz in care nu mai este timp de acte vanzare cumparare pt ca trebuie facute actele si tot dureaza 10 zile de facut foaie cadastrala si altele) sau 6 luni
din pacate testamentul este atacabil...sa incerce o vanzare prin chitanta de mana sau un inscris doveditor de transmitere al proprietatii. din punctul meu de vedere este singura sansa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua.
unde scrie ca actul de vanzare-cumparare nu poate fi atacat de mostenitorii rezervatari ??
vocatie succesorala va avea doar sotia defunctului in concurs cu fratii si parintii acestuia , daca acestia mai traiesc.
daca parintii defunctului nu mai traiesc, singurul mostenitor rezervatar ar fi sotia supravietuitoare.
sotul poate dispune in favoarea sotiei sale printr-un testament. neexistand mostenitori rezervatari (deci daca parintii defunctului nu mai traiesc) actul nu va putea fi atacat.
sau, daca sotia este in relatii bune cu fiica sa, sotul poate dispune de bunurile sale in favoarea fiicei sotiei sale.
se poate intocmi astfel un testament olograf , care trebuie sa fie datat si semnat de testator.
nu nu, e asa cum spun eu...mai puneti mana pe codul civil

Alte discuții în legătură

Testament AFANFANA AFANFANA Persoana care -a lasat testamentul notificat la notar a decedat dar nu inainte de a vinde casa si curtea care nu a fost trecuta in testament ,in testament ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere elenus.pisi elenus.pisi Buna ziua! Am facut cu bunica mea un contract de intretinere in urma creia ea mi-a lasat casa. Vreau sa stiu daca dupa decesul ei imi poate ataca cineva ... (vezi toată discuția)
Contestare testament sot supravietuitor george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)