avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratii rectificative
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratii rectificative

Se pot face declaratii rectificative la sanatate din 2006 pana in prezent?
Cum se procedeaza?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters198024 , utilizator 17:55, 14 Martie 2011
Se pot face rectificative.
Nu stiu cum se procedeaza.Este greu? Trebuie sa fac pentru fiecare luna din 2006 pana acum?N-am facut niciodata.
Va rog frumos sa-mi explicati putin!
Va multumesc!
Nuuu, nu e greu sa faceti declaratii rectificative. E mult pana faceti prima luna... pe urmaaa:)

1. Pentru sanatate (5.2% + 5.5%) nu exista notiunea de declaratie rectificativa. Orice declaratie mai noua inlocuieste declaratia veche. In cazul in care au fost sesizate erori la raportare, se retransmite declaratia COMPLETA si corectata. Nu se raporteaza doar informatiile corectate. Se raporteaza din nou INTREAGA declaratie.

2. Pentru concedii medicale (0.85%) exista notiunea de declaratie rectificativa.
Anexa A1 reprezinta recalcularea informatiilor in functie de modificarile din Anexa A2.
Anexa A2 reprezinta diferenta fata de declaratia anterioara. O declaratie rectificativa A2 poate:
- adauga informatii (omise la declaratia initiala)
- sterge informatii (adaugate in plus la declaratia initiala)
- modifica informatii (completate gresit la declaratia initiala)
pentru mai multe informatii, vezi MO 147/16.20.2006

Declaratia rectificativa se raporteaza in acelasi mod ca o declaratie initiala.

NOTE:
- Nu se poate raporta o declaratie rectificativa daca nu exista deja raportata si validata o declaratie initiala
- Nu se pot raporta 2 declaratii initiale.

[ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
ContSters123067, utilizator
Va multumesc din suflet pentru ajutor ! Sper sa reusesc altfel ......
Am un angajat asigurat la CASAOPSNAJ.Are contract de asigurat,este totul legal.
Din nu stiu ce motive ,neglijenta sau nepricepere, doamna care a fost inaintea mea nu a facut declaratiile nominale corecte.Acum, angajatei, care are contract cu CASAOPSNAJ nu i se vizeaza adeverinta de asigurat, pentru ca lipsesc declaratiile nominale lunare Anexa 1(a,b,c,) din ianuarie 2006 pana in prezent.Contributiile angajatei au fost virate la Casa teritoriala de sanatate,dar nu s-a respectat optiunea pentru CASA OPSNAJ.Am sunat la CASA OPSNAJ si mi s-a spus ca trebuie sa fac aceste declaratii nominale lunare de plata din ianuarie 2006 pana in prezent.Angajata nu vrea sa schimbe casa de sanatate si nici medicul de familie ,asa ca eu trebuie sa remediez greseala cat mai urgent posibil si nu stiam ce si cum sa fac Sper sa reusesc!
Va multumesc inca o data din suflet!
Am gresit: lipsesc Anexele (3a,3b,3c) din ianuarie 2006 pana in prezent

Alte discuții în legătură

Declaratii nominale la cas ContSters196364 ContSters196364 Buna ziua, Am incheiat contract cu o casa de sanatate inca din 2000.Pana in 2006 angajatorul a virat contributia in contul acelei case de sanatate.Acum a ... (vezi toată discuția)
Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)
Cum ma transfer de la casa opsnaj la cjas? iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu daca ma pot muta de la casaopsnaj la alta casa de asigurari. (vezi toată discuția)