avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

cum fac sa cumpar un apartament de la o persoana x care a cumparat respectivul apartament de la o firma de constructii care a lucrat in colaborare cu primaria iar in contractul de vanzare cumparare e stipulata o clauza prin care persoana x nu poate instraina apartamentul timp de 5 an?.nu exista nici o cale prin care sa incheiem un antecontract.?persoana x a achitat integral apartamentul cu banii jos fara credit ipotecar iar apartamentul nu are nici un litigiu
Cel mai recent răspuns: ContSters53762 , utilizator 01:01, 30 Mai 2008
Din cate vad primul transfer s-a facut tot impotriva acestei interdictii... Puneti vanzatorul sa obtina acceptul primariei atat pentru primul transfer, cat si pentru cel catre dvs.
Cred ca e o chestie gen ANL sau locuinta cu regim special sau pt tineri, construite in "colaborare" (tb cine e primul vanzator si practic primul proprietar) de primarie cu firma de constructii, cu locuinte ce nu pot fi instrainate decat dupa trecerea acelui termen de 5 ani.
Glumind v-as putea recomanda asa ca o prima solutie sa faceti un antecontract sa achitati integral pretul vanzarii, sa stabiliti un termen pt vanzare peste 5 ani si cu acordul ambelor parti sa faceti o notare la CF privind interdictia lui x de a vinde cam tot 5 ani; asta fiind o "interdictie la interdictie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantari tineri casatoriti DanielaMihaela DanielaMihaela Banuiesc ca asta e vesnica intrebare a tinerilor casatoriti : exista vre-un ajutor din partea primariilor sau vre-un program de finantare europeana pentru ... (vezi toată discuția)
posibilitate cumparare drept proprietate dan2014 dan2014 buna ziua, doresc prin bunavointa unor specialisti sa cunosc daca: exista posibilitatea legala de a intra in posesia unui apartament, care are in clauza ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)