avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim brut pentru studii superioare de scurta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim brut pentru studii superioare de scurta durata

Buna ziua.
As dori sa aflu care este salariul minim brut pentru studii superioare de scurta durata. Am terminat in vara anului trecut Facultatea de Jurnalism, iar in prezent sunt inscris la master .
Lucrez in domeniul televiziunii ( reporter/redactor) de 3 ani. Un an am lucrat cu contract individual de munca intr-o televiziune, iar din februarie 2009 lucrez cu contract de cesiune drepturi autor in cadrul altei televiziuni. De la 1 aprilie 2011 voi avea contract individual de munca.
As dori sa stiu care este salariul minim brut conform studiilor pe care le am - studii licenta 3 ani ( experienta, am inteles de la angajator ca nu se va lua in considerare) , de accea va intreb care este salariul minim. Totodata, as dori sa aflu cat la suta din salariul brut se va impozita - pentru somaj, pensie, sanatate,etc.
Astept un raspuns de la dumneavoastra pe adresa de mail marius_all_star@yahoo.com.
Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: mariuspokemon , utilizator 20:07, 12 Martie 2011
Salariul nu este conform studiilor, el este asociat conditiilor de pregatire necesare postului respectiv. Nu conteaza ce facultate sau cate facultati ati terminat ( numarul licentiatilor si doctoranzilor a crescut direct proportional cu scaderea economica, baieti destepti=lipsa de idei=lipsa stagii cercetare=lucrari paste/copy). Spuneti ce cerinet are postul, medii sau superioare? Ca redactor la televiziune ar trebui sa faceti educatie in acest sens sa inteleaga tot romanul diferenta intre diploma si cerintele postului. Ne intereseaza mai putin can-canul si manipularea politica.
:happy:nu pot sa citesc acest raspuns....:giggle:
Domnule Neagu, nu gresiti (deloc) . Doar ca nu i-atispus persoanei ca daca e vorba de munca necalificata va avea 670 brut, iar daca e vorba de munca calificata la nivel de studii calificate 670x1.2, coeficient studii post liceala 1.25, personal de specialitate (maistri, tehnicieni) coeficient 1.3, studii superioare de scurta durata - coeficient 1.5 , studii superioare coeficient de ierarhizare 2.
Asta in conditiile inn care angajatorul are nevoie de dumneavoastra pe acel post.

:luck:
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
ContSters167247, utilizator
@io_ha_na_c: dar interbarea ai putut nu sa o citesti, sa o intelegi?
nu stiu care sunt cerintele postului, daca e sau nu nevoie de studii superioare pentru a lucra ca redactor... si referitor la ce ati scris :,,Ne intereseaza mai putin can-canul si manipularea politica'' , vreau sa va aduc la cunostinta ca nu ma ocup nici cu can-can-urile, nici cu politica. Eu ma ocup de domeniul cultural si televiziunea pentru care lucrez are profil cultural si educativ.
are profil cultural si educativ

Atunci stiti raspunsul: nu studiile sunt cele care fixeaza salariul ci cerintele, atributiile si responsabilitatile postului.
Prin intrebarea dv. incercati sa sugerati ca daca aveti studii superioare trebuie sa beneficiati de un anunmit nivel de salarizare. Sunt corect cu dv. si va spun, nimic mai fals. Postul are nivelul lui de salarizare, poate fi ocupat de orice persoana care indeplineste conditiile minime (deci poate fi ocupat si de doctor docent), dar salariul este aferent postului.

@io_ha_na_c
Doar ca nu i-atispus persoanei ca daca e vorba de munca necalificata va avea 670 brut, iar daca e vorba de munca calificata la nivel de studii calificate 670x1.2, coeficient studii post liceala 1.25, personal de specialitate (maistri, tehnicieni) coeficient 1.3, studii superioare de scurta durata - coeficient 1.5 , studii superioare coeficient de ierarhizare 2.

Aici este "buba", nu nivelul studiilor este cel care fixeaza salariul. Daca ai studii superioare nu poti avea pretentii sa fi platit cu nx2 desi postul tau are cerinte studii medii. Daca sunt doua posturi identice din toate punctele de vedre si un ocupant are studii medii iar celalalt studii superioare cum vei aplica salarizarea: cazul I, n*1,25 si cazul II n*2? Daca este asa asta ar insemna DISCRIMIARE!


Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariul minim brut studii superioare-va rog sa ma lamuriti cezarina19 cezarina19 Imi cer scuze, insa discutiile anterioare nu m-au ajutat sa inteleg exact situatia. De aceea, as dori un raspuns scurt, clar si concis, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Salar anagjati 2011? ncris78 ncris78 Daca am salariati calificati, incadrati cu 720 lei brut, 554 lei net, trebuie sa le maresc salarul de incadrare ca urmare a modificarii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)