avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... ctr drepturi de proprietate intelectuala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

ctr drepturi de proprietate intelectuala

Buna,


am o singura intrebare de pus. Am un contract de drepturi de proprietate intelectuala la care retin impozit 10%, il platesc si il declar. Trebuie sa retin si cota de sanatate de 6,5%?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: zsidoferenc , utilizator 12:38, 24 Iulie 2009
Potrivit art.257 alin.2 lit. e din Legea nr.95/2006, contribuţia lunară a persoanei asigurate se stabileşte sub forma unei cote de 6,5%, care se aplică asupra veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a)-d), dar nu mai puţin de un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar.
Va multumesc pentru raspuns
vedeti art. 257 alin.2 lit. e din Legea nr.95/2006
contribuţia lunară a persoanei asigurate se stabileşte sub forma unei cote de 6,5%... asupra veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere
acest temei l-am recomandat in multe randuri fata de acest subiect.
Dar daca persoana semnatara a contr de drept de autor are totodata si calitatea de salariat; mai trebuie platit 5.5%?
In cazul in care este si salariat nu mai trebuie platit 5,5%.

Alte discuții în legătură

Taxe sanatate - obligatorii ? Adela Ion Adela Ion Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie contributia la sanatate atunci cand ai contract de drepturi de autor, dar si un contract cu carte de ... (vezi toată discuția)
Plata contributie de sanatate madine madine As dori si eu un sfat. Parintii mei au inchiriat un spatiu de locuit la un chirias. Au incheiat contract la finante, conform legii. IIn baza unui ordin al ... (vezi toată discuția)
Pfa si drept de autor cristidumitru cristidumitru Buna ziua! Am o noua intrebare. Urmeaza sa devin PFA cu domeniu din CAEN de cosultanta in IT. Prinicipalul meu client o sa fie firma la care lucrez in ... (vezi toată discuția)