avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anunt contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anunt contraventie

pe 16 decembrie 2007 am luat un radar. citatia mi/a venit abia la jumatatea lunii aprilie 2008. stie cineva care este perioada legala in care trebuie sa imi trimita aceasta instiintare despre contraventie. as vrea o baza legala daca stie cineva.
Cel mai recent răspuns: dnc , utilizator 12:03, 19 Iunie 2008
Potrivit OG 2/2001, art. 14, executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Da, dar termenul in care Politia poate sa va sanctioneze este de 6 luni.
priviti art.13 acelasi act normativ. -
(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) În cazul contravenţiilor continue termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data constatării faptei.

asadar, aplicarea sanctiunii este in termen.
am nevoie de o inf de la tine. cum suna anuntul de contravetie pe care lai primit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de intocmire si termenul de comunicare a unui proces verbal de contraventie calin_andrei calin_andrei In cazul constatarii unei contraventii (lipsa rovinietei fotografiata), care este termenul maxim in care se poate intocmi procesul verbal de constatare? Si ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere contraventie ContSters56278 ContSters56278 Cum se calculeaza termenul de prescriere in cz. contraventiei? am primit o instiintare de plata cu data de 02.03.2010 cu un proces verbal de contraventie din ... (vezi toată discuția)
Prescriptia amenzi radar ovidiu_macovei ovidiu_macovei Buna seara.... In cursul anului 2004, mai exact pe 12.06.2004, am luat un radar. Normal, nu ma platiti amenda si ma ramas in debit la primarie. Intre timp, nu ... (vezi toată discuția)