avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii titlului de proprietate

Buna ziua.
S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991. Ulterior se constata de catre Comisia Locala de fond funciar ca una dintre parcelele cuprinse in titlu face parte dintr-o alta unitate administrativ-teritoriala si este deja emis titlu pt. acea suprafata.
Restul suprafetelot din titlu raman valabile. Va rog sa-mi spuneti care este calea legala pentru a remedia eroara materiala. Poate comuna sa reitereze acea actiune? Ce fel de actiune? De anulare, de constatare a nulitatii absolute partiale, de modificare a cuprinsului titlului? Care vor fi paratii?
Va rog mult sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 11:46, 16 Martie 2011
Dumneavoastra trebuie sa chemati in judecata Comisia locala de fond funciar si Comisia judeteana si comuna .. prin primar sa solicitati anularea partiala a titlului de proprietate privind acele parcele si obligarea paratilor la elibereze titlu de proprietate pentru suprafata de teren de ...care vi se cuvine ,intr-o alta locatie.
Actiunea este intentata de comisia locala, cu parati titularul dreptului de proprietate si comisia judeteana de fond funciar. Este vorba de o actiune in modificarea TP in sensul indreptarii erorii materiale si se introduce la judecatoria in a carei raza de competenta se afla localitatea a carei comisie locala a facut propunerea de emitere a TP.
Sau, proprietarul poate si el sa cheme in judecata cele doua comisii, pe aceeasi motivatie.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
Kyandra, moderator
In primul rand, va multumesc pentru promptitudine in raspunsuri.
Va rog sa-mi spuneti care e temeiul de drept pentru formularea actiunii in rectificare titlu. De asemenea, poate comuna prin primar sa formuleze actiunea in instanta? Multumesc mult.






Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
Minodora Sorian, Consilier juridic
calitate procesual activa are comisia locala pt a promova asemenea actiune.
Art. 53-58 din legea 18/1991; calitate procesuala au titularul dreptului de proprietate si cele doua comisii de fond funciar, cea locala si judeteana, nu comuna, prin primar.

Alte discuții în legătură

Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta titlu de popietate? daniel_chit daniel_chit se poate contesta un titlu de propietate eliberat din 2007?problema ar fi in felul urmator;pe titlu suprafata terenului este de 3100 pe un extras din cartea ... (vezi toată discuția)
Rectificare nr gresit parcela in titlu de proprietate mtonic mtonic Unchiul meu a cumparat un teren. Terenul fusese atribuit proprietarului cu titlu de proprietate dupa 1990. In titlul de proprietate parcela are numarul ... (vezi toată discuția)