Trebuie mai intiii indreptata eroarea materiala din titlul de proprietate, daca nu se reustste administrativ printr-o actiune in justitie, apoi cerere de indreptaqre eroare din contract la notariat si in cele din urma o cerere de rectificare a inscrierii in cartea funciara
Modificarea unui titlu de proprietate pentru un teren care a intrat in circuitul civil se face doar prin instanta (judecatoria in a carei raza administrativa se afla situat terenul). Cererea o face actualul proprietar al terenului, depunand in copie titlul initial, contractul de vanzare-cumparare si toate celelalte acte din care sa reiasa ca parcela inscrisa pe titlu este gresita. Paratii in acest tip de actiune sunt Comisia judeteana de fond funciar si OCPI. Dupa obtinerea hotararii judecatoresti definitive si irevocabile, mergeti la notarul care a intocmit actul de vanzare-cumparare pentru o incheiere de rectificare a acestuia si apoi faceti intabularea.
Jurista OCPI Ilfov sustine ca nu ar avea calitate procesual pasiva in astfel de cauze.
Si apoi, art. 52 din Lg. 18/1991, prevede :
(2)Comisia judeteana si cea locala au, în limitele competentei lor si prin derogare de la dispozitiile Codului de procedura civila, calitate procesuala pasiva si, când este cazul, activa, fiind reprezentate legal prin prefect, respectiv primar sau, pe baza unui mandat conventional, de catre unul dintre membri, nefiind obligatorie asistarea prin avocat.
Deci parati, zic ca ar fi numai Comsia Locala si cea Judeteana de Stabilire a Dreptului de Proprietate.
Buna seara,
Am rugamintea sa-mi spuneti daca se timbreaza cererea formulata la judecatorie,avand ca obiect indreptare eroare materiala,ptr titlu de proprietate eliberat in anul 1994.
Multumesc