avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatii comune Bloc(uscatorii+spatii comune pe etaj)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatii comune Bloc(uscatorii+spatii comune pe etaj)

Buna ziua,

am urmatoarea problema. vecinul de la parter nu vrea sa elibereze uscatoria de la parterul blocul pe motiv vrea sa i se repartizeze spatiu la una din spatiile comune aferente fiecarui etaj. cum se procedeaza?

Multumesc,
MM
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:29, 18 Martie 2011
vecinul de la parter nu are nici un drept la uscatoria de la parter, toate sunt bunuri comune. chiar daca se repartizeaza spatii la etaj si acelea sunt tot comune. daca blocheaza uscatoria de la parter faceti sesizare la primarie.
Asociatia il poate chema in judecata pentru eliberarea spatiului sai plata unei chirii pentru acel spatiu calculata la pretul pietei .
pentru inceput se poate face o plangere la politie...
Ce treaba are primaria?
Ce treaba are judecatoria?
Ce treaba are politia?
dle marinsas, de ce sa elibereze uscatoria? a pus stapanire pe ea? are dreptul si el sa o foloseasca. daca o ocupa doar el, faceti o sedinta extraordinara, votati sa spargeti usa, formati o comisie cu ocazia spargerii usii, inventariati ce gasiti si puneti-le in fata proprietatii !

sau vrea sa-si usuce rufele la et 2 ?
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
valitinu, utilizator
Uscatoria este un spatiu comun, ca si celelalte uscatorii de la etajele de sus.
Vecinul dv., daca vrea sa inchirieze un spatiu de la asociatia de proprietari, trebuie sa faca un contract de inchiriere cu comitetul executiv, dupa ce a obtinut acordul majoritatii 50% + 1 dintre proprietari si acordul proprietarilor direct afectati (palier, in cazul de fata) si sa plateasca chirie pentru folosinta acelui spatiu din proprietatea comuna.

Lui nu i se repartizeaza cu titu de "gratuit" nimic in acel condominiu, intrucat nu este mai proprietar decat alti proprietari.

Comitetul executiv ii poate pune in vedere printr-o somatie sa elibereze uscatoria si apoi, daca nu se conformeaza, in prezenta unei comisii se sparge usa si se elibereaza uscatoria de obiectele dinlauntru. Se sigileaza si se intocmeste PV de evacuare. Comitetul executiv are rolul de a reglementa folosirea proprietatii comune.
Asa cum v-a sugerat si @valitinu mai sus, i se pun lucrurile in fata usii sau in exteriorul blocului, asa cum i se comunica in somatie.

Alte discuții în legătură

Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Ghena de gunoi nikkkkku nikkkkku in bloc,la fiecare etaj exista cate o fosta ghena de gunoi.Aceea sa inchiriat de comun acord la fiecare etaj cate unui locatar,la parter unde nu exista ... (vezi toată discuția)