buna ziua, as vrea sa ma apuc de un srl-d. ce ar trebui sa stiu? legislativ,finantari etc si de unde as putea lua toate aceste informatii?
sunt cazuri fericite sau e abureala?
In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 103 din data de 9 februarie s-a publicat si a intrat in vigoare Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea, infiintarea si dezvoltarea microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri. Microintreprinderile aflate sub incidenta Ordonanta de Urgenta nr. 6/2011 sunt organizate sub forma juridica de societate comerciala cu raspundere limitata, sunt identificate sub denumirea ,, societate cu raspundere limitata - debutant" sau abrevierea ,, SRL -D" si inmatricularea lor in registrul comertului este scutita de plata tuturor taxelor.
In sprijinul intreprinzatorilor, pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului( www.onrc.ro), la sectiunea ,, Formalitati". a fost afisat Pct. 1 bis - Documente necesare pentru inregistrarea in registrul comertului, inregistrarea fiscala si autorizarea functionarii societatilor cu raspundere limitata - debutant( srl-d), iar la sectiunea ,, Formulare" a fost afisat modelul declaratiei prevazute la art. 2, alin. (1) lit. d) din ordonanta.
sfatul meu ca fost administrator si asociat unic intr-un SRL infiintat cu ajutor de la stat ( reduceri costuri), este sa nu va bazati pe o astfel de 'afacere' cu statul. chiar daca este o suma nerambursabila, in caz de faliment veti suporta in intregime pierderile. statul nu ofera suport logistic si nici know-how pentru sustinerea afacerii.
Infintare srl-d
racnea
Buna seara eu vin prin programul 2011(bani petru tineri si nu stiu cum sa infintez un srl-d care asa trebuie sa se cheme si din cate am intelesc costul pentru ... (vezi toată discuția)