avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la penalit.leasing intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la penalit.leasing intracomunitar

Buna voua,
am un leasing financiar intracomunitar Austria.Pentru factura ratei de leasing aplic taxarea inversa si declar in D 390 ca achizitii de servicii intracomunitare.
Am primit ,ulterior facturii ratei de leasing, o factura cu penalitati la rata de leasing.
Aceasta ce regim are ? Este purtatoare de TVA pentru cei din Austria ? Ei aplica cumva taxarea inversa si o declara la intracomunitar ? sau penalitatile sunt scutite de TVA si la ei ca si la noi,iar in acest caz nu trebuie ca eu sa fac taxare inversa si sa o declar in 390?
Cel mai recent răspuns: tavitian , utilizator 16:10, 16 Martie 2011
Incasarea penalitatilor nu corespunde unei operatiuni impozabile. Ca atare, in cazul primirii unei facturi de la societatea austriaca pentru penalitati, nu trebuie sa sa faceti taxare inversa si nici sa declarati operatiunea in 390 (VIES).
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
tavitian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare corinadbr corinadbr Firma noastra achizitioneaza echipamente din UE. Ne contrazicem cu alti contabili , deoarece nu stim se trateaza ca taxare inversa TVA-ul??? La finante nimeni ... (vezi toată discuția)
Achizitii si livrari de servicii intracomunitare mihailescuVilma mihailescuVilma activitatea de consultanta achizitionata dintr-un stat membru UE(Austria) este purtatoare de TVA , in situatia cand societatea furnizoare este inregistrata ca ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 din 2010 ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarele: Sunt societate de import-export in regim de lohn.( platitor de tva in Romania) achizitionez ... (vezi toată discuția)