avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperarea si plata indemnizatiilor pentru CM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperarea si plata indemnizatiilor pentru CM

Angajatorul nu imi plateste CM, concediul prenatal si postnatal pentru ca nu a recuperat banii de la CASMB.
Ma trimite pe mine, angajat, la CASMB sa ma rog sa-i vireze banii. Eu nu am suguranta ca in cazul fericit cand banii ii vor primi la societate, ii vor vira in contul meu.
Exista posibilitatea sa vireze CASMB-ul banii in contul meu personal????
Ce alte variante am???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:20, 15 Martie 2011
1. Din OUG 158/2005:
Art. 36. - (1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru platã.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de cãtre:
a) angajator, cel mai târziu odatã cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivã, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
...
Art. 47...
(2) Constituie contravenţii urmãtoarele fapte, sãvârşite prin încãlcarea obligaţiilor prevãzute la art. 36 alin.(3):
a) refuzul nejustificat de platã a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronatã a indemnizaţiilor;
...
Art. 48. - (1) Contravenţiile prevãzute la art. 47 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la alin. (1) şi (2), cu amendã de la 2.500 lei la 5.000 lei;
...
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevãzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzãtoare se fac de cãtre organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurãri de sãnãtate.

2. Asadar va adresati Casei de Asigurari de Sanatate care va sanctiona pe angajator si il va obliga sa va plateasca certificatele medicale.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical mari18ro mari18ro Buna seara! Am o problema cu angajatorul care nu dorește sa plătească concediul medical pt ca nu își recuperează banii de la stat. Am trimis un mail la ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii pe concediul medical avut inainte de a fi dat in somaj? craciun1965 craciun1965 inainte de a fi dat in somaj am fost in concediu medical dar banii pe medical nu i-am primit .Cum pot sa-mi mrecuperez acesti bani (vezi toată discuția)
Concediu medical agarycyala agarycyala cum as putea obtine bani de pe concediu medical.Din cate stiu bani se vireaza in contul firmei unde lucrez.Si administratorul firmei nu da bani de pe concediu ... (vezi toată discuția)