avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul

In cazul activitatii de comert cu amanuntul destinat persoanelor fizice, am obligatia de a detine casa de marcat fiscala si de a elibera clientului l vanzarea marfii bon fiscal. In acest caz, pot tind evidenta marfurilor in gestiune la pretul de achizitie? sau obligatoriu trebuie sa evidentiez marfa la pret de vanzare cu amanuntul, pt. a evidentia distinct adaosul comercial?si care ar fi reglementarile legale in acest sens?
Cel mai recent răspuns: andreiolah2014 , utilizator 18:29, 19 Februarie 2015
Comertul cu amanuntul consta in achizitionarea de marfuri cu scopul de a fi revandute consumatorului final . Obligatoriu trebuie evidentiata marfa la pretul de vanzare cu amanuntul. Conform punctului 31 din OMEF 3512/2008 ,produsele cumparate spre revanzare se tin in gestiunea cu amanuntul la pretul de vanzare cu amanuntul: intra in gestiune cu NIR la pret de vanzare cu adaos si TVA. Marfa se vinde pe baza bonului fiscal sau a facturii .Gestiunea se descarca la pretul de vanzare.
Evidenta marfurilor in cazul comertului cu amanuntul poate fi global-valorica la pret de vanzare (cu tva) sau cantitativ-valorica la pret de achizitie (fara tva).
Gasesti aici un articol care raspunde foarte bine intrebarilor tale: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Factura si casa de marcat fiscala letitias letitias Am o firma en gross.As dori sa stiu daca in acelasi spatiu cu marfa am voie sa lucrez cu facturi si cu casa fiscala pentru vanzari en gross si en ... (vezi toată discuția)
Incarcare in gestiune danielamihai10 danielamihai10 Va rog sa ma ajutati sa trec peste acest impas ,am in fata documentele contabile de la o cantina sportiva ,vinde si la liber si la sportivii clubului fara ... (vezi toată discuția)