Va scriu in speranta ca ma veti putea lamuri. Dupa indelungate cautari pe forumuri, sper ca voi gasi un raspuns concis si corect aici.
Am infiintat o societate comerciala (cu facilitati studenti) - microintreprindere, neplatitoare de TVA, cu desfasurarea activitatii la sediul social (apartament folosit prin contract de comodat) cu principalul obiect de activitate CAEN 6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client).
Urmeaza sa merg la ITM pentru a inregistra contractul de munca pentru unicul angajat, apoi la ANAF pentru depunerea declaratiei 010 si pentru procurarea Registrului Unic de Control.
Am 2 intrebari:
1. Am primit certificatul constatator de la ONRC. Acesta are vreo valoare in vederea obtinerii avizelor? In declaratia pe proprie raspundere am bifat casutele privind cunoasterea legii in privinta protectiei mediului, sanitare, sanitar-veterinare si pentru protectia muncii. Doamna de la Registrul Comertului ne-a zis ca vom fi contactati de aceste institutii ulterior infiintarii firmei. Ce trebuie sa facem acum? Sa fim sesizati de dansii sau trebuie sa mergem noi in vederea obtinerii acestor avize? Nu vrem sa riscam amenzi din lipsa informarii clare.
2. Ce alte registre mai sunt obligatorii in format fizic, in afara Registrului Unic de Control? Programul de contabilitate folosit are atat Registru Jurnal, cat si Registru Inventar - evident format electronic.