avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pasi necesari dupa infiintare firma software - avize, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pasi necesari dupa infiintare firma software - avize, registre

Buna seara,

Va scriu in speranta ca ma veti putea lamuri. Dupa indelungate cautari pe forumuri, sper ca voi gasi un raspuns concis si corect aici.

Am infiintat o societate comerciala (cu facilitati studenti) - microintreprindere, neplatitoare de TVA, cu desfasurarea activitatii la sediul social (apartament folosit prin contract de comodat) cu principalul obiect de activitate CAEN 6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client).

Urmeaza sa merg la ITM pentru a inregistra contractul de munca pentru unicul angajat, apoi la ANAF pentru depunerea declaratiei 010 si pentru procurarea Registrului Unic de Control.

Am 2 intrebari:
1. Am primit certificatul constatator de la ONRC. Acesta are vreo valoare in vederea obtinerii avizelor? In declaratia pe proprie raspundere am bifat casutele privind cunoasterea legii in privinta protectiei mediului, sanitare, sanitar-veterinare si pentru protectia muncii. Doamna de la Registrul Comertului ne-a zis ca vom fi contactati de aceste institutii ulterior infiintarii firmei. Ce trebuie sa facem acum? Sa fim sesizati de dansii sau trebuie sa mergem noi in vederea obtinerii acestor avize? Nu vrem sa riscam amenzi din lipsa informarii clare.

2. Ce alte registre mai sunt obligatorii in format fizic, in afara Registrului Unic de Control? Programul de contabilitate folosit are atat Registru Jurnal, cat si Registru Inventar - evident format electronic.

Va multumesc anticipat,
Raluca

Alte discuții în legătură

Autorizari activitati la sediul soc. aflat intr-un apartament Victorius Victorius Buna seara, Sediul social al unei firme este intr-un apartament al unui bloc. Nu are sedii secundare si puncte de lucru. In acest caz care dintre activitati ... (vezi toată discuția)
Am inregistrat un srl, ce fac mai departe ? dan_popa40 dan_popa40 Buna ziua ! Dupa obtinerea CUI de la ONRC, cu el in mana acum, ce fac mai departe ? Trebuie mers la Administratia Financiara de sector sa mai declar si ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu norbertfogarasi norbertfogarasi Ce fel de cod CAEN am nevoie pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu? Software-ul va fi încărcat pe Google Play și Apple ... (vezi toată discuția)