avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In aceasta speta se poate cere si-- Revizuirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In aceasta speta se poate cere si-- Revizuirea succesiuni ? Sau o poate face din oficiu dl.Judecator ?

Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de vinzare cumparare.) Paratii vinzatori au venit in fata instantei pentru interogatoriu.
Au declarat ca au vindut casa- parintilor mei,printr-o chitanta de mana in anul 1999. Dar nu sau perfectat actele notariale.
Parintii au murit tata in anul 2000 - Mama vitrega in anul 2008. Acestia au precizat in interogatoriul lor ca : Mama vitrega dupa moartea tatalui meu -- nu a mai dorit perfectarea actelor pentru a nu o supune succesiuni cu subsemnatul . Precizez ca mai am un frate vitreg. Al tatalui meu cu mama vitrega.
Precizez ca : Dupa moartea tatalui meu a fost facuta succesiunea printr-o actiune judecatoreasca. Casa la care fac referire nu a fost supusa succesiunii-deoarece nu existau acte notariale. Dupa mama vitrega nu sa facut succesiunea ! Fratele meu este bomlav handicap gr1 sever. Acum eu sunt curatorul lui legal. Acum instanta de judecata imi cere succesiunea dupa mama vitrega.. Eu nu am dreptul. dupa mama vitrega. Si nici nu ma intereseaza. In urma succesiuni dupa tata a ramas un ap. in Bucuresti si care a revenit mamei vitrege -cit si fratelui meu vitreg. Dupa moartea mamei vitege -fratele vitreg a ramas singur.Nu a facut succesiunea-- Nu a avut bani... si nici puterea fiind bonlav mental ( retard sever) Acum instanta imi cere suucesiunea dupa mama vitrega -care nu a fost facuta. Singurul mostenitor al mamei vitrege fiind acest frate vitreg.
Eu nu vreau nimic din ap. ramas fratelui vitreg. Ce sa fac ? eu doresc face actele pe aceasta casa care este la tara.
---- In acest dosar se poate face si revizuirea succesiunii ?
Vreau ca acest ap sa ramana inexclusivitae fratelui. Iar casa de la tara sa fim amindoi pe ea. Precizez ca : judecatorul a observat ca aceasta casa de la tara afost ascunsa succesiunii de catre mama vitrega cit si de fratele meu. Si imi cere.Hotararea judecatoresca de succesiune dupa urma tatalui. Iar acolo se spune de aceea casa.
-- Poate cere judecatorul ? revizuirea succesiuni din oficiu ? Sau sa o cerem noi si efectuarea succesiunii?
Nu mai sunt martori de audiat
Cel mai recent răspuns: Georgeta Istrate , Avocat 22:28, 15 Martie 2011
Sfatul meu este sa consultati un avocat, altfel judecatorul nu este in masura sa faca nimuc din oficiu, adica din proprie initiativa. Daca nu aveti bani pentru eventualele taxe de timbru, data fiind situatia fratelui dvs. puteti face o cerere de scutire de taxa judiciara de timbru. insa aceste sfaturi este bine sa le primiti de la un avocat caruia sa ii prezentati toate documentele pe care le aveti. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere si efectuarea succesiunii pentru fratele bonlav ? in acelasi dosar ? dorudoru dorudoru ---Beneficiaza de scutire taxa de timbru judiciar---Speta este Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de ... (vezi toată discuția)
Acte si mostenire cu peripetii-nimeni nu comenteaza ! dorudoru dorudoru --Beneficiaza de scutire taxa de timbru judiciar---Speta este Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sfatuiti-ma ! cum sa fac sa iasa bine in aceasta speta ? poate cineva cu suflet ne va indruma dorudoru dorudoru --Beneficiaza de scutire taxa de timbru judiciar---Speta este Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de ... (vezi toată discuția)