avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pre si postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pre si postnatal

In conditiile in care am 2 job uri (unul cu norma intreaga, celalalt part-time)in momentul in care voi intra in concediu pre-, respectiv postnatal (126 de zile) ambii angajatori imi vor plati acest concediu? Iar ei isi vor recupera sumele de la casa de asigurari de sanatate? intreb pentru ca mi s a spus ca ar fi o favoare sa primesc banii de la ambele locuri de munca. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmenita2 , utilizator 13:52, 16 Martie 2011
Nu ar fi o favoare, este un drept, concediul pre si post natal avand regimul concediilor medicale. Indemnizatia va fi proportionala cu norma de munca.

Art. 33 din OUG nr.158/2005 prevede ca, pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Art. 72 din Normele de aplicare ale OUG nr.158/2005, pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate.
multumesc pentru raspuns
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare si calcul concediu medical la a doua firma CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna ziua, Am o angajata cu timp partial, 6 ore si noi suntem firma a doua. Va rog sa-mi spuneti care sunt ultimele proceduri si reglementari in aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediul medical in cazul a 2 angajatori elz21teo elz21teo Este legal sa fiu in concediu medical la 2 angajatori ( unul privat, iar al doilea bugetar in invatamant)? Mentionez ca sunt in CIC pt ambii angajatori pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate de la 2 locuri de munca InaBucur InaBucur Am contract de munca de 8 ore la o institutie si contract cu 2 ore la alta institutie. Cum trebuie procedat pentru a mi se lua in calcul si al doilea venit la ... (vezi toată discuția)