avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA 10/2001

Buna ziua
As avea nevoie de o indrumare in ce priveste Legea 10/2001.
Am depus notificare la aparitia legii, s-a tergiversat, etc.
Anul trecut, in iulie, primaria a trimis catre anrp dispozitia de respingere a cererii privind restituirea in natura a imobilului. Mentionez ca anterior, in anul 2007, primaria a mai emis o dispozitie de respingere a restituirii in natura, dupa care ANRP , in anul 2009 a returnat notificarea catre primarie in vederea identificarii cat mai clare a imobilului pt. care se propune acordarea de masuri reparatorii.
In noiembrie am primit o copie a raportului de evaluare a unui evaluator anrp, dar pana in prezent nu am primit o decizie a anrp-ului. Nu sunt de acord cu evaluarea facuta de evaluator, dar ma gandeam ca o voi contesta in instanta cand primesc decizia anrp.
Avand in vedere tergiversarea solutionarii dosarului depus in 2001, pot da in judecata anrp-ul pt. ca nu a emis pana in prezent o decizie? Sa notific anrp-ul si sa astept raspunsul lor 30 de zile dupa care sa-i dau in judecata? Eventual in instanta sa solicit efectuarea unei expertize? Cererea trebuir introdusa la Curtea de apel sau la Tribunal?
Va multumesc mult pentru indrumari.

Alte discuții în legătură

Dosar (cerere ?)anrp liniuta liniuta Buna ziua , mi sa stabilit cuantumul unei despagubiri in echivalent prin hotarare judecatoreasca , dosarul catre anrp il fac eu sau pe baza cererii depuse la ... (vezi toată discuția)
Problema dosar despagubire legea 10/2001 anrp danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: - Obiectul dosarului este un teren de 3200 mp aflat in intravilanul unui municipiu, autorul fiind expropriat in 1967 ... (vezi toată discuția)
Intrebare retrocedare AdrianaLungu58 AdrianaLungu58 Sunt posesoarea unei suprafate de 700 mp intravilan (cf. unei notificari pe legea nr. 10), notificarea a fost facuta in anul 2001. M-am judecat cu Prefectura ... (vezi toată discuția)