avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare retrocedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare retrocedare

Sunt posesoarea unei suprafate de 700 mp intravilan (cf. unei notificari pe legea nr. 10), notificarea a fost facuta in anul 2001. M-am judecat cu Prefectura care pe atunci se ocupa de rezolvarea legii 10 si prin urmare am primit o decizie de la Curtea de Apel (din 24.10.2003), definitiva si irevocabila care dispune restituirea prin echivalent a imobilului.

Prefectura a transferat spre rezolvare dosarul catre Primarie, aceasta din urma tergiversand punerea in aplicare a deciziei Curtii de Apel timp de aproape 2 ani (de la data de 01 sept 2004 pina la data de 17 mar 2006).

In martie 2006, Primaria a emis o dispozitie, in care imi recunoaste calitatea de persoana indreptatita si respinge cererea de restituire in natura motivat de faptul ca aceasta nu este posibila: ‘constructie find demolata, terenul ocupat de blocuri, alei de acces, strazi si spatii verzi’ si trimite dosarul spre rezolvare la ANRP cfm legii nr. 247/2005 titlul VII.

Dupa trimiterea dosarului meu la ANRP, respectiv pe data 17 martie 2006, pe o suprafata de aproximativ 300mp din terenul meu, Primaria a construit locuri de parcare pe care le concesioneaza.

Ca urmare a legii nr. 368 eu am adus dosarul inapoi la Primarie si solict portiunea de teren liber (momentan ocupata de locuri de parcare).

Intrebarea este pot sa dau eu in judecata primaria si sa le cer daune materiale reprezentind contravaloarea pe care ei au incasato pe perioada de la dare in folosinta a parcarii si pana in prezent.
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 22:23, 22 Noiembrie 2014
Este greu de raspuns asa, fara sa vezi toate inscrisurile si sa analizezi toate demersurile facute in acest sens. Poate ar fi bine sa incercati sa luati legatura cu un specialist care sa vada tot ce aveti si ce ati facut pina in prezent, sa va dea un raspuns pertinent. Va spun acest lucru ptr ca au fost instituite anumite termene, mai ales dupa noile modificari in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt titulara unui dosar de despagubiri (acordare ... rodicaciubotaru rodicaciubotaru Buna ziua. Sunt titulara unui dosar de despagubiri (acordare de masuri compensatorii) conform Legii 18/2013, aflat la ANRP din luna noiembrie 2021. Dosarul se ... (vezi toată discuția)
Problema dosar despagubire legea 10/2001 anrp danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: - Obiectul dosarului este un teren de 3200 mp aflat in intravilanul unui municipiu, autorul fiind expropriat in 1967 ... (vezi toată discuția)
Parcare de resedinta croc1 croc1 In baza carui act normativ poate fi atribuit un loc de parcare amenajat pe domeniu public, situat la mai putin de 5 metri fata de un bloc, unei persoane care ... (vezi toată discuția)