avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna ziua, am 56 ani , lucrez din 10 iulie 1974
Sunt nascuta in 05 oct.1955.
Ma pot pensiona anticipat daca da, cand.
Ce contine dosarul si unde l depun.
Mentionez ca sunt angajata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:10, 16 Martie 2011
Daca aveti un stagiu de cotizare de min 35 ani va puteti pensiona anticipat partial la implinirea varstei de 60 de ani.
Daca aveti un stagiu de cotizare de min 43 ani va puteti pensiona anticipat la implinirea varstei de 60 de ani.
Stagiile asimilate (armata, facultate) nu se iau in calculul stabilirii stagiului pentru astfel de pensionari.
1. Pentru o femeie nascuta in octombrie 1955 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 3 luni, satgiul complet de cotizare este de 30 de ani si 3 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Din cele relatate de dvs., la 10 iulie 2011 aveti un stagiu de cotizare, de 37 de ani.
3. Veti putea beneficia de pensie anticipata (fara diminuarea pensiei) la varsta de 55 de ani si 3 luni daca aveti un stagiu de cotizare de 38 de ani si 3 luni.
4. Daca mai lucrati pana la 10 octombrie 2011 veti face stagiul de cotizare necesar pentru pensie anticipata (varsta o aveti deja).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)
Despre data de pensionare nick100 nick100 Un barbat nascut in aprilie 1957, cu vechime in munca de 37 de ani din care 19 ani si 4 luni lucrate in grupa a II-a; armata 1 an si 4 luni;... cand se poate ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)