avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

care sunt reglementarile legale in care sotul poate beneficia de stimulent de insertie, este obligatoriu sa mearga in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de un an?
eu no doresc sa iau concediu crestere copil, angajatorul unde m-am adresat spune sa iau conced c.c., altfel nu benef de stimulent de insertie.
Care este procedura in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:22, 16 Martie 2011
1. Normele de aplicare a OUG 111/2010 spun:
Art. 13.
(1) Stimulentul de inserţie se acordã pe bazã de cerere, semnatã de persoana îndreptãţitã, însoţitã de dovada eliberatã de angajator sau, dupã caz, de alte documente eliberate de autoritãţile competente ori de declaraţia pe propria rãspundere din care sã rezulte cã aceasta realizeazã sau urmeazã sã realizeze venituri supuse impozitului.

(2) În situaţia stabilirii dreptului la stimulentul de inserţie pentru persoana care beneficiazã de concediul pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunarã prevãzutã la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţã, cererea de acordare va fi însoţitã numai de documentele prevãzute la alin.(1).

(3) În situaţia stabilirii dreptului la stimulentul de inserţie pentru persoana care deşi are dreptul nu solicitã acordarea concediului pentru creşterea copilului şi a indemnizaţiei lunare prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţã, cererea este însoţitã de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept, dintre cele prevãzute la art. 6.

2. De aici inteleg ca se poate primi stimulentul de insertie si fara a beneficia de CCC. Trebuie sa depuneti la Primarie actele necesare:
- certificatele de naştere ale copiilor pentru care se solicitã stimulentul de insertie;
- dovada eliberatã de angajator din care sã rezulte cã persoana îndreptãţitã a realizat timp de 12 luni în ultimul an anterior naşterii copilului venituri din salarii.

3. Pentru alte detalii va puteti adresa Primariei sau Agentiei Judetene de Prestatii Sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie nicolletpopescu nicolletpopescu Buna ziua se poate lua stimulentul de insertie fără a intra în concediu de maternitate?Mama este casnică deci nu are nici un venit si doar tatăl ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil jooana05 jooana05 sunt in concediu pana la un an copilul face un an in 13 iunie,tatal renunta la luna lui, -cand trebuie sa ma intorc la lucru ? -cand trebuie depusa cererea ... (vezi toată discuția)
Ccc edyflo edyflo sunt in CCC si o sa incep serviciu la 1 septembrie. ce acte trebuie depuse pt intocmirea dosarului pt a beneficia de stimulentul de insertie ? multumesc! (vezi toată discuția)