avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in cat timp de la decesul unui parinte se poate deschide succesiunea?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:32, 17 Martie 2011
termenul de optiune succesorala este de 6 luni de la data intervenirii decesului
ce se intampla daca succesiunea nu a fost deschisa la 7 ani de la decesul mamei.Eu si sora mea ,putem mosteni o anumita parte a apartamentuui in care acum sta tatal nostru?
Daca nu ati facut acte de acceptare tacita, si nici nu v-ati exprimat dr. optiune in cele 6 luni de la deces, nu- din pacate.
si in acest caz,cui ramane apartamentul?nici tatal nostru nu a solicitat succesiunea
Tatal dvs. a efectuat acte de acceptare tacita , deci d-lui ii revine apartamentul. Daca va intelegeti , dvs., tatal si surorile, mergeti la notarul ultimului domiciliu al mamei si veti avea mai multe informatii.....Doar instanta poate declara un mostenitor ca fiind strain de mostenire, dupa eliberarea in prealabil a certificatului de calitate mostenitor.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire efuionut efuionut Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune florydulcik florydulcik suntem doua surori,parintii nostri au decedat,tatal in 1998 iar mama in febroarie 2004.de curand am aflat ca sora mea a facut are un certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)