avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nedepunerea bilantului contabil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nedepunerea bilantului contabil

Am o societate comerciala a carei patroana a plecat (parasit tara definitiv).
Urmare, nu o sa semneze situatiile financiare aferente anului 2010 (bilant).
Stiu ca ar urma sa plateasca amenda, sa ...sa...sa...ca sa o dizolve (are datorie o amenda de 3000 lei ITM)

Eu nu mai inteleg nimic...Va spun de ce sunt contrariata:

Am o situatie identica pentru o societate (bilant nedepus la dec.2006). Culmea este ca aceasta societate se afla pe lista ORC Timis (propusa pentru dizolvare....pt. nedepunere situatii financiare) Are datorii (am luat fisa pe platitor) si nimeni nu se prezinta nici la mine nici la ORC...

Intrebarea mea este:

Ce se intampla cu aceste societati? Asociatul n-are nici o grija?

Multumesc

:(
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 15:56, 16 Martie 2011
Este pe masa guvernului pregatita o ordonanta prin care situatiile financiare de sfarsit de an se vor depune numai la ANAF nu si la registrul comertului. Oricum nu poate fi vorba de dizolvarea unei societati care nu si-a depus situatia financiara pe anul 2010, deoarece inca este in termen sa si-o depuna. Alt gen de amenzi desigur poate sa primeasca legat de faptul ca nu si-a depus situatii financiare trimestriale la ANAF, sau la alte institutii...
Pentru societatea din 2006 nu inteleg exact ce ati dorit sa spuneti...trebuia sa fie dizolvata de mult daca nu si-a depus situatia financiara....
Multumesc "sad. As vrea sa-mi spuneti mai multe...
Am amintit de societatea cu bilant nedepus pt.2006 pentru ca pe masa ORC Timis, exista o lista cu societatile "chemate" in judecata pentru dizolvare. Am parcurs lista cat timp asteptam un client pentru o cesiune (un dosar cat un biblioraft) si am stiut ca ar trebui sa fie acolo (s-au implinit 5 ani de la nedepunere...)

Va rog, te rog... please

Multumesc

Registrele efectueaza acum o actiune concertata impotriva societatilor care nu si-au depus situatia financiara de sfarsit de an aferenta anului 2008. Poate registrul din Timis a chemat in judecata si unele societati din anii anteriori, care stiu eu - si-au schimbat forma juridica, au fost sub incidenta Legii 85/2006 sau in alte situatii prevazute de legi speciale. Trebuie vazut ce scrie in cererea de chemare in judecata si aici ma refer la obiectul cererii. Oricum depunerea situatiei financiare pana la dezbaterea fondului, face ca cererea ONRC sa ramana fara obiect.
era ceva cu art 297....(parca) dar nu scria din ce lege......dar am ratacit notita...REVIN maine.

Poate gasim impreuna. Eu mai caut. Dau maine un telefon si la ORC.

:coffee:

Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa forfetara Traian Tanasa Traian Tanasa Sotia mea a avut un SRL care nu a functionat niciodata. In octombrie 2004 a decedat. Nu a functionat nici dupa deces. Dupa o perioada de timp ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)