avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Amanarea platii dosarului de dauna catre pagubitul X, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Amanarea platii dosarului de dauna catre pagubitul X, pana la solutionarea dosarului in instanta intentat de pagubitul Y-

Buna ziua.
Supun expertizei dumneavoastra urmatoarea speta.
In urma cu cateva luni, un autoturism apartinand lui X (pagubitul nr.1), a fost avariat, alaturi de un altul, avandu-l ca proprietar pe Y (pagubitul nr.2), intr-un eveniment rutier provocat de soferul Z al unui alt autoturism (Z=soferul vinovat). S-au deschis dosare de dauna pt auto lui X, la o societate de asigurari, iar Y a introdus o actiune in raspundere contractuala, in care paratul este societatea de asigurari, iar soferul vinovat de accident are calitatea de intervenient fortat.
Ceea ce as dori sa aflu postand aceasta situatie este care ar putea fi motivul pentru care societatea de asigurari, desi a incheiat lucrarile la dosarul de dauna deschis pt auto soferului pagubit X si a dat si acceptul de plata, refuza totusi, de cate va luni bune, sa plateasca efectiv reparatia pe care soferul X si-a facut-o in regie proprie, cu atat mai mult cu cat suma platita nu este deloc una neglijabila si cu cat soferul X nu este implicat in nici un fel in procesul deschis de celalalt pagubit.
Ii rog pe cei in masura sa-mi ofere o solutie pt aceasta speta, eventual sa-mi indice baza legala pe care societatea de asigurari isi fundamenteaza amanarea platii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina I. , utilizator 10:00, 17 Martie 2011
daca aveti deja acceptul de plata nu trebuie sa asteptati. incercati concilierea si rezolvarea amiabila a platii banilor. daca nu se rezolva, mergeti in instanta mai ales ca oricum nu aveti ce pierde deoarece si procesul care sta la baza suspendarii platii o sa dureze.

nu mai asteptati rezolvarea primului litigiu, poate dura ani de zile. mergeti in mod independent sa va recuperati banii.
Este un mod tipic de tergiversare a platilor de catre acest asigurator. Daca masina dv era in service atunci ar mai fi facut ceva dar fiindca este reparata in regie proprie isi poate permite sa va plimbe. Chemati asiguratorul la conciliere si apoi daca nu va intelegeti cu ei va ramane instanta.
Va multumesc tuturor celor care ati avut amabilitatea de a-mi raspunde. Cu siguranta, raspunsurile primite imi vor fi de un real folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii san24c san24c In data de(zz/ll/aa) ,auto condus de X al carui proprietar este Y asigurat la SC --SA a lovit autoturismul condus de Z al carui proprietar este o institutie ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca vbdiro vbdiro Va prezint urmatoarea speta: -26 dec 2010 orele 2.40 am avut accident de circulatie in care eu (X) am fot lovit in intersectie de o masina condusa de Y ce a ... (vezi toată discuția)
Refuz despagubire cristian_conea cristian_conea Situatia mea este: la inceputul lui dec.2010 am fost lovit din spate de un autoturism cu RCA la societatea G; am fost impreuna cu soferita vinovata la sediul ... (vezi toată discuția)