Ma aflu in urmatoarea situatie:dupa absolvirea scolii militare am lucrat ca maistru militar,pana in 1997 cand am demisionat .La acea data aveam deja 20 de ani si 9 luni lucrati ca militar.Intrebarea este:ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa primesc pensie militara?Mentionez ca am 45 de ani.Va multumesc anticipat.
Cadrele militare care la data trecerii in rezerva nu indeplinesc conditiile de acordare a unei pensii, dar au o vechime in serviciul militar de cel putin 15 ani, beneficiaza de pensie militara de stat la implinirea varstei de 55 de ani, proportional cu numarul anilor de serviciu militar.
Legea 164/2001 actualizata in 2008 prevede 15 ani de militarie. Cum se calculeaza stagiul de militarie? ex: militar din 1 dec 1995 - 7 apr 2009 = ? Anii lucrati in U.M. ca angajat civil cum se considera?
Art. 12. - Au dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta cadrele militare in activitate care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) varsta de 55 de ani;
b) vechime minima in serviciu de 25 de ani, din care efectiv ca militar 15 ani.
Art. 15. - Cadrele militare care la data trecerii in rezerva nu indeplinesc conditiile de acordare a unei pensii, dar au o vechime in serviciul militar de cel putin 15 ani, beneficiaza de pensie militara de stat la implinirea varstei de 55 de ani, proportional cu numarul anilor de serviciu militar. Care este atunci diferenta dintre efectiva ca militar si vechime in serviciul militar. Va multumesc mult.