avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PENSIILE MILITARILOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PENSIILE MILITARILOR

As putea beneficia de pensie militara (in conditiile in care se cere sa am 20 ani in campul muncii din care 15 ani in institutia militara in care activez), atunci cand indeplinesc cei 15 ani in armata, dar nu am cei 20 ani in campul muncii? As putea ca dupa ce indeplinesc cei 15 ani de armata, diferenta de pana la cei 20 ani in campul muncii sa-i fac in alta institutie, firma etc?
Practic eu m-am incadrat in armata in 1995, iar in 2010 indeplinesc cei 15 ani, as putea ca dupa aceea sa continui sa muncesc in alta parte pana la implinirea celor 20 ani?
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 00:28, 28 Martie 2007
Legea 164/2001

Art. 15. - Cadrele militare care la data trecerii în rezervă nu îndeplinesc condiţiile de acordare a unei pensii, dar au o vechime în serviciul militar de cel puţin 15 ani pentru bărbaţi şi 10 ani pentru femei, beneficiază de pensie militară de stat la împlinirea vârstelor standard prevăzute în Legea nr. 19/2000, proporţional cu numărul anilor de serviciu militar.

~ Conținut șters la cerere ~
De la inceputuri am fost angajat militar (din 1995).
daca ai 15 ani ca APV-ist ai dreptul la pensie de armata :O
Multumesc frumos!!! :)

Alte discuții în legătură

Pensie militara POMAR POMAR POT SA OBTIN PENSIE MILITARA DACA AM VIRSTA DE 50 ANI IMPLINITI , IN PERIOADA 1979 - 1982 AM FOST ELEV AL SCOLII MILITARE DE OFITERI ACTIVI IAR DIN 1982 - 1988 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata nichedanutz76 nichedanutz76 Sunt cadru militar activ, am vârsta de 44 ani împliniţi.În cei 22 ani de când sunt cadru am lucrat în grupa I de muncă. După un calculul meu zic că ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata m.i leg.164/2001 ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN -decizie pensie invaliditate gr.II art.27 leg.164/2001cu revizuire 15.12.2008 -varsta 53 ani 8 luni,trecut in rezerva capitan 1998 -vechime totala 25 ani 1 ... (vezi toată discuția)