POT SA OBTIN PENSIE MILITARA DACA AM VIRSTA DE 50 ANI IMPLINITI , IN PERIOADA 1979 - 1982 AM FOST ELEV AL SCOLII MILITARE DE OFITERI ACTIVI IAR DIN 1982 - 1988 AM FOST OFITER ACTIV, LOCOTENET MAJOR - COMANDANT COMPANIE, FIIND TRECUT IN REZERVA CA REDUCERE STAT FUNCTIUNI. MULTUMESC
Ati putea beneficia de pensie de serviciu anticipata partiala daca aveti o vechime efectiva in seviciu de minim 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani ca militar, conform art. 14 din Legea nr. 164/2001.
Legea nr. 164/2001 va fi abrogata de Legea nr. 263/2010 care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011.
ART. 14
(1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipată partială cadrele militare în activitate, indiferent de vârstă, care au o vechime efectivă în serviciu de minimum 20 de ani, dintre care cel putin 10 ani ca militar, si care se află în una dintre următoarele situatii:
a) sunt trecute în rezervă ca urmare a împlinirii limitei de vârstă în grad prevăzută de Legea nr. 80/1995 sau ca urmare a reorganizării unor unităti si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apărării nationale, ordinii publice si sigurantei nationale;
b) sunt trecute în rezervă sau direct în retragere ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar de către comisiile de expertiză medico-militară.
(2) Cuantumul pensiei anticipate partiale pentru cadrele militare în activitate prevăzute la alin. (1) se calculează proportional cu numărul anilor de serviciu.