avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Cum se poate pensiona o persoana care are 30 de ani vechime, are varsta de 58 de ani, are doua operatii, una de hernie de disc, una la plamani si momentan nu este incadrat in campul muncii?
Cel mai recent răspuns: scufi_dinu , utilizator 14:36, 17 Martie 2011
Pensie de invaliditate.Banuiesc ca este vorba de un barbat.Amanunte gasiti aici:
[ link extern ]
Da, este vorba de un barbat. Multumesc pentru raspuns.
Eu totusi sunt interesata daca se poate pensiona anticipat in conditiile legislative de azi. Sunt de 30 de ani de vechime, fara a lua in calcul armata si facultatea, care din cate stiu eu, nu se iau in calcul la pensia anticipata.
Daca ma poate lamuri cineva, va multumesc anticipat.
Limita de varsta la 65 de ani.Anticipat la 60 de ani,conditia de stagiu fiind de 43 de ani,fara stagiu asimilat(armata,facultate).Anticipat partial la 60 de ani,conditia de stagiu fiind de 35 de ani,fara stagiu asimilat.
Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Tatal meu este nascut in aprilie 1958 si o vechime de 38 de ani in campul muncii. Poate iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta buiavasi buiavasi un barbat nascut in ian 1951 cu o vechime de peste 40 ani se poate pensiona pt lim. varsta in conditiile legii 263? multumesc (vezi toată discuția)
Cand se poate cere pensionarea? ginutz_a ginutz_a Buna ziua, As dori sa stiu cand se poate pensiona un barbat nascut in 10.07.1953, care a lucrat fara intrerupere din 1969. Multumesc! (vezi toată discuția)