avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea profesiei (unui angajat) - alternativa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea profesiei (unui angajat) - alternativa impusa sau negociata?

Buna ziua,
Ma numesc F. si lucrez sau ar trebui sa lucrez ca sofer autocamion de mare tonaj, dar pentru ca nu am obiectul muncii, de cca 3 luni de cand am fost preluati de o S.C. ... S.A. (adica cumparati la pachet), imi desfasor activitatea intr-un depozit de materiale ca muncitor necalificat sau orice alceva. De curand mi s-a propus sa imi schimb incadrarea din sofer in stivuitorist (posed atestat ISCIR) dar pentru aceeiasi bani, in schimb imi cresc responsabilitatile prin Fisa Postului cum ar fi : - raspund de marfa din magazie, execut operatii de receptie marfa, eliberare marfa, inventar sau execut orice alte ordine primite de la seful meu erarhic.
Acum intrebare pe care mi-o pun este :
• sofer – stivuitorist este o avansare sau o retrogradare ?
• am dreptul si la o negociere salariala sau ar trebui sa ma multumesc cu acelasi salar si asa mic comparativ cu colegii mei soferi
• daca in actul aditional scrie ca celelalte clauze nu se modifica, (chiar daca imi schimba codul specific noului post stivuitorist), e posibil sa pierd cele trei zile in plus la concediu de care am beneficiat ?
• pierd sporul de conditii grele ?
• ce se intampla in cazul in care refuz sa accept noul post in conditiile « proaste »pe care le ofera ei si dat fiind faptul ca nu ma poate concedia pana peste 1 an (asa e semnat CCM ).
• daca refuz ce voi face in continuare ? _ ma prezint zilnic la lucru, ma poate obliga sa execut alte activitati in afara pentru ceea ce am fost angajat ? (adica sofer, cum rezulta si din FP)
in conditiile in care as accepta e normal sa imi schimbe programul de lucru alternativ / saptamana de la 07.00-15.30 o saptamana si de la 09.00-17.30 alta saptamana ?
• ....cum se face asta, la bunul plac al managerului sau trebui sa aibe si acordul salariatilor ? (in conditiile in care s-a lucrat normal 07-15 la vechea firma si in continuare CM trebuie respectat inca un an de la data preluarii, dupa care se pot face si reduceri daca este cazul... cu disponibilizari colective)
• cate zile am la dispozitie legal pentru a analiza si semna un act de la data primirii lui personal ?
• un act aditional la CM este un formular TIP impus de Directia Muncii sau poate fi editat de Manager intr-o forma stabilita de el ?

va multumesc!

Alte discuții în legătură

Persoana desemnata sau coordonatorul de trafic poate conduce ocazional camionul? ContSters251845 ContSters251845 Un coordonator de transport marfa poate conduce si el camionul ? (Detine calificare persoana desemnata si toate documentele de calificare pt sofer ... (vezi toată discuția)
Este legal? buna seara. lucrez la un market, incadrarea manipulant marfa, ... anabitta anabitta Bună seara. Lucrez la un market, încadrarea manipulant marfă, deoarece am doar 10 clase terminate. Execut muncă de casier, lucrător comercial și ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca si reangajare la acelasi angajator MarcelinaDoina MarcelinaDoina Ocup functie de conducere intr-o companie rezidenta (SRL) cu actionar 100% nerezident; datorita planului de dezvoltare, noua organigrama prevede ocuparea ... (vezi toată discuția)