avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca si reangajare la acelasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca si reangajare la acelasi angajator

Ocup functie de conducere intr-o companie rezidenta (SRL) cu actionar 100% nerezident; datorita planului de dezvoltare, noua organigrama prevede ocuparea postului meu de conducere de un specialist nerezident din compania mama si "alinierea" mea intr-un post de economist cu diminuarea salariului la nivelul respectiv; dupa negocieri verbale cu administratorul am agreat noua pozitie si noul salariu; mi se propune ca modalitate de implementare a acestei "decizii" sa depun o cerere de desfacere actual contract de munca cu acordul partilor si imediat in ziua urmatoare sa semnez noul contract de munca; exista riscul ca sa mi se aprobe cererea de incetare CM si sa nu mi se aprobe noul CM; avand in vedere ca nu am avut nici o abatere disciplinara de la angajare, in ce mod s-ar putea face un act aditional la actualul CM cu schimbarea incadrarii si diminuarea salariala? departamentul HR imi spune ca in cazul Actului Aditional ar trebui sa mi se dea o sanctiune(?) si nu se doreste; multumesc anticipat;
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
MarcelinaDoina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 23 Iunie 2013
Ce legatura au abaterile cu schimbarea postului? Invocarile cu sanctiunea nu sunt reale, poate dictate de anumite interese.
Cand inceteaza contractul de munca (mai ales ca dvs solicitati) ei nu au nici o obligatie de a mai incheia in alta zi un alt CIM pe noul post propus, deci nu aveti garantii.
Se poate face un act aditional la CIM si cu acordul dvs se poate schimba si postul si salarizarea
Codul Muncii Art. 41. [modificarea contractului de muncă]
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege.

Asadar, daca sunteti de acord cu modificarea functei si salariului se poate incheia un act aditional la c.i.m.

Potrivit art.48 C.mun., angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare incadrare meserie goplanet goplanet E posibil sa mi se schimbe meseria si locul de munca fara sa se modifice organigrama institutiei ? Sau se poate schimba locul de munca avand aceeasi incadrare ... (vezi toată discuția)
Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Schimbarea functiei gluten gluten Schimbarea functiei si sectiei .....Corect ,se intocmeste CIM sau decizie si act aditional? (vezi toată discuția)