avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inregistrare audio?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inregistrare audio?

Imi puteti spune articole din lege care reglementeaza daca inregistrarea audio?De fapt ma intereseaza daca inregistrarea unei discutii private la locul de munca cu mai multi colegi este infractiune?
Cel mai recent răspuns: masli , utilizator 17:04, 17 Martie 2011
depinde de modul in care a fost efectuata inregistrarea. un exemplu de inregistrare ilegala este prevazut in art.19 din legea 51 / 1991 "deţinerea, confecţionarea sau folosirea ilegală de mijloace specifice de interceptare a comunicaţiilor, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă."

ptr cazuri de inregistrari ambientale cu telefonul mobil sau reportofonul nu exista incriminare. oricum nu folosesc la nimic insa este posibil sa devina circumstante agravante in cazul unei infractiuni de santaj, de exemplu.
matahachiro a scris:

depinde de modul in care a fost efectuata inregistrarea. ...
ptr cazuri de inregistrari ambientale cu telefonul mobil sau reportofonul nu exista incriminare. oricum nu folosesc la nimic insa este posibil sa devina circumstante agravante in cazul unei infractiuni de santaj, de exemplu.

NU.NU.NU. Cum sa nu foloseasca la nimic? Inregistrarea DACA nu a fost facuta incalcand o norma penala ESTE mijloc de proba. Cred ca am mai scris de 1000 de ori asta pe site-ul avocatnet si o voi scrie iar si iar si iar pana nu mai apare mitul acesta: "Inregistrarile neautorizate de judecator nu folosesc la nimic/sunt ilegale"
Myth Busted!
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio - proba in instanta? andrei_coma andrei_coma Buna, spuneti-mi va rog, inregistrarea audio facuta cu telefonul mobil sau cu reportofon este considerata proba in instanta intr-un caz penal sau nu? va ... (vezi toată discuția)
Inregistrare telefonica Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Stimati Colegi, Se poate dispune inceperea urmaririi penale pe baza unor inregistrari telefonice fara autorizarea motivata a judecatorului, doar pe baza ... (vezi toată discuția)