avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA stampila pe CMR
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

stampila pe CMR

Buna ziua,
Este obligatorie stampilarea unui CMR de care expeditor - transportator - destinatar in cazul unei livrari intracomunitare de bunuri?
Va rog mult de tot sa imi imdicati actul normativ care stipuleaza aceasta conditie. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:00, 17 Martie 2011
In practica, pentru a justifica scutirea unei livrari intracomunitare, este necesar un CMR stampilat de catre expeditor / transportator. Stampila destinatarului nu este obligatorie. Conditia nu este stipulata de un anumit act normativ, insa a facut obiectul unor circulare emise de ANAF.

Ma uitam acum pe Conventia referitoare la transportul international de marfuri. Din ce inteleg eu e nevoie numai de semnatura imprimata sau stampila expeditorului si a transportatorului. Ce inseamna semnatura imprimata? Eu am solicitat transportatorului sa isi aplice si stampila, iar acesta refuza, motivand ca nu e obligat sa o faca. Pe site-ul ministerului de finante am dat peste o contestatie a unei firme, respinsa pentru ca nu avea pe CMR nici semnatura si stampila transportator , nici de la beneficiar. Va rog sa ma sfatuiti cum sa pun problema macar fata de transportator. Si nici beneficiarul (companie germana) nu aplica stampila /semnatura (motivat corect zic eu avanad in vedere prevederile conventiei si faptul ca oricum el este cel care plateste transportul )
Buna seara
Puteti transmite, va rog, un link cu acea contestatie ?
Mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitar de bunuri paolo979 paolo979 Societate din Romania, factureaza servicii in luna ianuarie 2010 (prelucrare semifabricate) la o firma din Italia. (Serviciile sunt efectuate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Tva axaconstruct axaconstruct Buna , As dori sa stiu si eu , cine va plati tva-ul in urmatorul caz: Firma de transport marfa , casa de expeditie si beneficiarul sunt din ROMANIA SI ... (vezi toată discuția)