Buna ziua,
Este obligatorie stampilarea unui CMR de care expeditor - transportator - destinatar in cazul unei livrari intracomunitare de bunuri?
Va rog mult de tot sa imi imdicati actul normativ care stipuleaza aceasta conditie. Multumesc anticipat
In practica, pentru a justifica scutirea unei livrari intracomunitare, este necesar un CMR stampilat de catre expeditor / transportator. Stampila destinatarului nu este obligatorie. Conditia nu este stipulata de un anumit act normativ, insa a facut obiectul unor circulare emise de ANAF.
Ma uitam acum pe Conventia referitoare la transportul international de marfuri. Din ce inteleg eu e nevoie numai de semnatura imprimata sau stampila expeditorului si a transportatorului. Ce inseamna semnatura imprimata? Eu am solicitat transportatorului sa isi aplice si stampila, iar acesta refuza, motivand ca nu e obligat sa o faca. Pe site-ul ministerului de finante am dat peste o contestatie a unei firme, respinsa pentru ca nu avea pe CMR nici semnatura si stampila transportator , nici de la beneficiar. Va rog sa ma sfatuiti cum sa pun problema macar fata de transportator. Si nici beneficiarul (companie germana) nu aplica stampila /semnatura (motivat corect zic eu avanad in vedere prevederile conventiei si faptul ca oricum el este cel care plateste transportul )
Tva
axaconstruct
Buna ,
As dori sa stiu si eu , cine va plati tva-ul in urmatorul caz:
Firma de transport marfa , casa de expeditie si beneficiarul sunt din ROMANIA SI ... (vezi toată discuția)