avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua! sunt nascuta pe 7,03,1959. am o vechime in munca de 30 de ani, din care 21 ani, 11 luni si 10 zile gr 2, 8 ani si 25 zile conditi normale, si 2 ani pensie invaliditate gr 2. As vrea sa stiu la ce varsta pot beneficia de pensie anticipata, precum si pensie de drept, si daca cei 30 de ani lucrati in acelasi loc au vreo importanta(daca e valabila reducerea de 3 ani). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:18, 17 Martie 2011
Daca aveti pensie de invaliditate,atunci puteti trece doar la cea de limita de varsta.Limita de varsta la 56 ani si 10 luni,reducere de 4 ani si 6 luni din 61 ani si 4 luni.
nu mai benificiez de pensie de invaliditate, se poate pensiona anticipat?
Anticipat la 56 ani si 4 luni,conditia de stagiu este de 39 ani si 4 luni,fara stagiu asimilat(pensie de invaliditate).Anticipat partial la 56 ani si 4 luni,conditia de stagiu fiind de 31 ani si 4 luni,fara stagiu asimilat.Cei 21 ani in grupa II-a va mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 5 ani si 3 luni(3 luni la 1 an).
anii de la grupa se scad de la varsta de 56 de ani?
Reducerea se face din 61 ani si 4 luni,am mai precizat intr-o postare anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor pensie anticipata partiala ppxxpp ppxxpp Buna dimineata. Ma numesc Andrei Paula sunt nascuta la 24 09 1960 si as vrea sa stiu daca la pensia anticipata partial se adauga si cei 21 ani si 4 luni de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata floribell floribell Va rog frumos: Pentru o persoana de sex feminin, nascuta in data de 26 septembrie 1955, care implineste anul acesta varsta de 56 ani, iar in luna iunie 2011 ... (vezi toată discuția)
Pensionare dorel13 dorel13 O femeie care este nascuta in 1960 septembrie, are 31 de ani de munca din care 21 ani in gr 2, cand poate iesi la pensie de drept, anticipata sau anticipata ... (vezi toată discuția)